cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Bayaran Bil Bulan Sep 2021 Tidak Diterima

hariyati_74
Contributing Citizen ✪

Bayaran Bil Bulan Sep 2021 Tidak Diterima

Bil bulan Sep saya dah bayar pada 1 Oct 2021 tapi kat myunifi masih tak update. Saya bayar melalui apps myunifi tulah yg kononnya menyenangkan urusan pengguna. dah emel banyak kali kat help@tm.com.my dgn bukti transaksi tp problem tak solve juga. Kata payment tak successful walhal saya dah call bank and bank kata transaction successful dan duit dah ditolak daripada akaun. Jgn pulak nanti saya kena denda lewat bayar sedangkan semua ni bukan salah saya. Jadi tolong selesai kan masalah ini dengan SEGERA. 

4 REPLIES 4
remstr
Mayor

Re: Bayaran Bil Bulan Sep 2021 Tidak Diterima

Hai @hariyati_74 ,

 

Share maklumat akaun anda kepada saya, melalui fungsi private message (tekan nama saya, dan akan ada message di sebelah kanan)

 

Juga hantar juga bukti bayaran anda. Setiap transaksi melalui myunifi akan dapat emel fpx.


hariyati_74
Contributing Citizen ✪

Re: Bayaran Bil Bulan Sep 2021 Tidak Diterima

Tuan, apa cerita dengan masalah saya ni sampai sekarang takde berita? Sejak first time buat complain pada 5 Oct smpi sekarang tak settle2. Saya dah dapat massage overdue payment ni. Tak kan payment saya pada 1 Oct tu hilang mcm tu aje. Lepas ni mmg tak confident nak bayar guna app myunifi tu.
remstr
Mayor

Re: Bayaran Bil Bulan Sep 2021 Tidak Diterima

Hai @hariyati_74 ,

 

Mengikut apa yang team email dan billing bagitahu, mereka memang tiada terima bayaran dari bank anda. Segala payment yang tdak reflect dalam system, harus diselesaikan dengan bank pelanggan.


hariyati_74
Contributing Citizen ✪

Re: Bayaran Bil Bulan Sep 2021 Tidak Diterima

Masalahnya saya dah call bank dan diberi tahu urusan payment berjaya dan diminta untuk hubungi pihak unifi utk settle problem ni. Sekarang ni pihak unifi jawab macam ni pulak. Habis tu dgn siapa sebenarnya saya kena berurusan? Saya guna app myunifi tau utk buat payment tu. Should be pihak unifi lah yg kena bertanggungjawab.