cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

Rinna1980
Contributing Citizen ✪

Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

Assalam, hye semua dan unifi team. Belum sampai sebulan sy guna unifi mobile ni. Awal dpt sim, yes.. sy taw laju sbb ada 10gb LTE means highest speed..can go 30mbps..but after 10gb clear, line pn dh kembali ke siput sedut.. setiap hari sy buat speed test, mmg around 3.1-3.4mbps jer.. ini jer ke janji unifi utk pelanggan plan rm99?.. ke sbb promo, byar rm59.. so speed pn capped?.. tgk tvbox pn xlepas ooo..semua subscribers RM59 sama mcm sy jgk ke?..please la Unifi, jgnlah menabur janji manis yg hakikatnya pahit yg amat..ingtkn amik data under TM ni ok, tp rupanya.. sma ja lau guna telco lain....umobile pn speed 6mbps(plan gx38), unifi 4 pn xsmpai?... hmmmm

8 REPLIES 8
remstr
Mayor

Re: Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

Hai @Rinna1980 ,

 

Jika mengalami masalah macam tu, boleh livechat untuk buka report.

https://mobile.unifi.com.my/explore/contact-us


DAMIAN
New-in-Town ✪

Re: Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

betul, saya pakai baru 3,4 hari.. speed dah slow.. awal2 je laju.. 🥴😕. tunggu je lah 1 tahun ni.. abis contract . saya nak terminate..

nicemedicine
New-in-Town ✪✪

Re: Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

Jom kita kita buat report dekat SKMM dan KPDNHEP

Saya dah buat report juga tadi. Jom buat report ramai-ramai. Saya dah semak fair usage policy dan term of services, tiada sebarang klausa speed internet akan diturunkan

dah lah kita semua terikat dengan kontrak setahun. Ini sangat menzalimi

SKMM - https://aduan.skmm.gov.my/Complaint/AddComplaint
KPDNHEP - https://e-aduan.kpdnhep.gov.my/

User1
New-in-Town ✪✪✪

Re: Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

Baru jadi 2 3 hari nih, sekarang total pakai dalam 70 gb. And unifi pon speed capped saya punya speed dalam 3mbps, it is insane and unbelievable sbb area rumah saya 4g+ full bar ye dan masa awal ii bulan ni. Saya buleh dpt dlm 8 ke 10 mbps. Kalau mcm ni la punya speed, baik saya amik Maxis atau Celcom yg plan 3mbps, Rm30+ ja. Please fix this unifi. Saya student and bila bnda berkaitan mcm ni, menyerabutkan saya nak join kelas lagi.Screenshot_2020-10-24-16-06-46-302_com.netflix.Speedtest.jpg

 

luqmansy_
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

sama
Iemiey
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

Same.. macam kene tipu je ni.. tapi takla 10gb, dalam 30 - 60gb macmtu untuk kes saya.

jacaac
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

baru cuba on sim hari ni, connection H+ je ni
speed 900kbps 
matilah setahun macam ni
celcom boleh dpt 6mbps

jeszd
New-in-Town ✪✪✪

Re: Unifi 99(RM59) SPEED CAPPED?

ni Malaysia lah ..aduan camni tak di terima pakai report banyak mana pun sama ...jika di terima report kita semua takkan dpt speed camni dari dulu ..tm unifi takkan peduli pun....