cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unifi Block Websites?

SOLVED
adia
Contributing Citizen ✪✪

Unifi Block Websites?

Hi,

 

Nak tanya, saya guna unifi air & connect wifi ke notebook. Tiba2 pagi ni saya tak boleh access website & remote desktop ke beberapa IP address. Kesemua IP & site ni datang dari server syarikat untuk memudahkan kerja WFH.  Walaubagaimanapun saya boleh access ke website2 umum yang lain.  Email juga begitu, boleh received tetapi tak boleh send. Error yang keluar semuanya berkaitan dengan internet provider.

Saya cuba tukar wifi ke line Maxis, semua boleh access & tiada masalah. Bila bertukar semula ke Unifi, jadi tak boleh.

 

Untuk makluman, saya dah cuba restart & pindah router berkali2. Juga semua masalah diatas bermula pagi ini yang mana selama ini tiada masalah untuk access

 

Harap ada sesiapa yang sudi membantu saya, tq.

9 REPLIES 9
remstr
Mayor

Re: Unifi Block Websites?

Hai @adia ,

 

Setahu saya, unifi air hanya akan block website yang arahan yang dibekalkan oleh SKMM, dan selalunya ia adalah website file sharing, unofficial streaming dan sebagainya.

 

Anda boleh hubungi livechat mobile dengan log in ke self-care anda dan mula livechat. Share dengan mereka list website yang anda gagal masuk dan mohon mereka verify.

 

 


adia
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi Block Websites?

ok saya dah report, tapi frontdesk pun no idea.

nak kene tunggu mereka escalate pulak ke team tecnical

remstr
Mayor

Re: Unifi Block Websites?

Hai @adia ,

 

Nanti bila dah dapat jawapan jangan lupa update sini ya.


CarolineH
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi Block Websites?

I didn't know about it.

Tags (1)
adia
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi Block Websites?

Hi @remstr

 

Ya nanti saya update. Masih menunggu feedback lanjut dari technical team. 

Dah seminggu ni, mereka cuma reply sekali je Smiley Frustrated

Tags (1)
remstr
Mayor

Re: Unifi Block Websites?

Hai @adia ,

 

Masalah tersebut masih ada kan? Ke ada improvement?


adia
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi Block Websites?

Hi @remstr 

 

Ya, masalah masih belum solved lagi. Smiley FrustratedSmiley Frustrated

adia
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi Block Websites?

Hi @remstr 

 

Technical team dah feedback

"Referring to your email on the connection issue you are facing, we would like to extend our sincerest apologies for the connection issue that you had with our network. We already reset the site, you may retry to connect with the website"

 

Jadi, mereka cuma reset all the site.

Sekarang dah boleh access semula & guna remote desktop

 

Smiley Very HappySmiley Very HappySmiley Very Happy

remstr
Mayor

Re: Unifi Block Websites?

Hai @adia ,

 

Bagus! Ini amat berguna untuk pengguna lain yang hadapi masalah yang sama.

Terima kasih kerana berkongsi.