cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019

New-in-Town ✪✪

Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019

Khabar baik streamyx harga RM69 selepas 1st Sept 2019 utk existing customer.

Kalau saya upgrade dari 2mb ke 8mb selepas 1st Sept 2019, aku kira sebagai existing customer utk harga RM 69 ke new customer utk harga RM 89?

7 REPLIES 7
Sheriff

Re: Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019


@chingyee79 wrote:

Khabar baik streamyx harga RM69 selepas 1st Sept 2019 utk existing customer.

Kalau saya upgrade dari 2mb ke 8mb selepas 1st Sept 2019, aku kira sebagai existing customer utk harga RM 69 ke new customer utk harga RM 89?


Akan dapat RM89. Kalau nak upgrade boleh buat sebelum 31 Ogos.


footer remstr 1.png

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019


@remstr wrote:

@chingyee79 wrote:

Khabar baik streamyx harga RM69 selepas 1st Sept 2019 utk existing customer.

Kalau saya upgrade dari 2mb ke 8mb selepas 1st Sept 2019, aku kira sebagai existing customer utk harga RM 69 ke new customer utk harga RM 89?


Akan dapat RM89. Kalau nak upgrade boleh buat sebelum 31 Ogos.


Wow, skrg rumah saya pakai 4mbps, tgh fikir nak upgrade to 8mbps or not...Tapi takda masa nak drop by tm shop, boleh upgrade via online/call tak?

Sheriff

Re: Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019


@wiseguy wrote:

@remstr wrote:

@chingyee79 wrote:

Khabar baik streamyx harga RM69 selepas 1st Sept 2019 utk existing customer.

Kalau saya upgrade dari 2mb ke 8mb selepas 1st Sept 2019, aku kira sebagai existing customer utk harga RM 69 ke new customer utk harga RM 89?


Akan dapat RM89. Kalau nak upgrade boleh buat sebelum 31 Ogos.


Wow, skrg rumah saya pakai 4mbps, tgh fikir nak upgrade to 8mbps or not...Tapi takda masa nak drop by tm shop, boleh upgrade via online/call tak?


you can @wiseguy .

 

Have you check unifi.com.my?


footer remstr 1.png

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019


@wiseguy wrote:

@remstr wrote:

@chingyee79 wrote:

Khabar baik streamyx harga RM69 selepas 1st Sept 2019 utk existing customer.

Kalau saya upgrade dari 2mb ke 8mb selepas 1st Sept 2019, aku kira sebagai existing customer utk harga RM 69 ke new customer utk harga RM 89?


Akan dapat RM89. Kalau nak upgrade boleh buat sebelum 31 Ogos.


Wow, skrg rumah saya pakai 4mbps, tgh fikir nak upgrade to 8mbps or not...Tapi takda masa nak drop by tm shop, boleh upgrade via online/call tak?


@wiseguy 

Secara online pun boleh upgrade/downgrade. Login portal Unifi Care, lepas tu pilih Change My Plan. Boleh tengok Current Plan, Change Plan To dan isi segala butiran. Selepas submit butiran, kena tunggu pihak TM call untuk pastikan sama ada kawasan anda boleh support speed yang dimohon atau tidak.

 

Saya pernah mohon untuk upgrade ke Unifi Lite 100mbps, tapi tak dapat sebab kawasan saya belum dapat support untuk speed 100mbps. Cuma maksimum 10mbps sahaja di kawasan saya. Harap dapat membantu Smiley Happy

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019


@remstr wrote:

@wiseguy wrote:

@remstr wrote:

@chingyee79 wrote:

Khabar baik streamyx harga RM69 selepas 1st Sept 2019 utk existing customer.

Kalau saya upgrade dari 2mb ke 8mb selepas 1st Sept 2019, aku kira sebagai existing customer utk harga RM 69 ke new customer utk harga RM 89?


Akan dapat RM89. Kalau nak upgrade boleh buat sebelum 31 Ogos.


Wow, skrg rumah saya pakai 4mbps, tgh fikir nak upgrade to 8mbps or not...Tapi takda masa nak drop by tm shop, boleh upgrade via online/call tak?


you can @wiseguy .

 

Have you check unifi.com.my?


Just logged in and noticed that there is a "Change of plan" function there, so I just submit over there? 

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019


@TheHR wrote:

@wiseguy wrote:

@remstr wrote:

@chingyee79 wrote:

Khabar baik streamyx harga RM69 selepas 1st Sept 2019 utk existing customer.

Kalau saya upgrade dari 2mb ke 8mb selepas 1st Sept 2019, aku kira sebagai existing customer utk harga RM 69 ke new customer utk harga RM 89?


Akan dapat RM89. Kalau nak upgrade boleh buat sebelum 31 Ogos.


Wow, skrg rumah saya pakai 4mbps, tgh fikir nak upgrade to 8mbps or not...Tapi takda masa nak drop by tm shop, boleh upgrade via online/call tak?


@wiseguy 

Secara online pun boleh upgrade/downgrade. Login portal Unifi Care, lepas tu pilih Change My Plan. Boleh tengok Current Plan, Change Plan To dan isi segala butiran. Selepas submit butiran, kena tunggu pihak TM call untuk pastikan sama ada kawasan anda boleh support speed yang dimohon atau tidak.

 

Saya pernah mohon untuk upgrade ke Unifi Lite 100mbps, tapi tak dapat sebab kawasan saya belum dapat support untuk speed 100mbps. Cuma maksimum 10mbps sahaja di kawasan saya. Harap dapat membantu Smiley Happy


Wow, thanks for your info. Really appreciate that! Long time didn't deal with TM, just realised everything is so convenient and easy now. Everything can be done online, means I no longer have to take half day leave and queue at tm shop for this. That's coolSmiley Surprised

Highlighted
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Upgrade Streamyx from 2mb ke 8 mb Selepas 1st Sept2019


@wiseguy wrote:

@TheHR wrote:

@wiseguy wrote:

@remstr wrote:

@chingyee79 wrote:

Khabar baik streamyx harga RM69 selepas 1st Sept 2019 utk existing customer.

Kalau saya upgrade dari 2mb ke 8mb selepas 1st Sept 2019, aku kira sebagai existing customer utk harga RM 69 ke new customer utk harga RM 89?


Akan dapat RM89. Kalau nak upgrade boleh buat sebelum 31 Ogos.


Wow, skrg rumah saya pakai 4mbps, tgh fikir nak upgrade to 8mbps or not...Tapi takda masa nak drop by tm shop, boleh upgrade via online/call tak?


@wiseguy 

Secara online pun boleh upgrade/downgrade. Login portal Unifi Care, lepas tu pilih Change My Plan. Boleh tengok Current Plan, Change Plan To dan isi segala butiran. Selepas submit butiran, kena tunggu pihak TM call untuk pastikan sama ada kawasan anda boleh support speed yang dimohon atau tidak.

 

Saya pernah mohon untuk upgrade ke Unifi Lite 100mbps, tapi tak dapat sebab kawasan saya belum dapat support untuk speed 100mbps. Cuma maksimum 10mbps sahaja di kawasan saya. Harap dapat membantu Smiley Happy


Wow, thanks for your info. Really appreciate that! Long time didn't deal with TM, just realised everything is so convenient and easy now. Everything can be done online, means I no longer have to take half day leave and queue at tm shop for this. That's coolSmiley Surprised


@wiseguy 

Saya langgan Unifi Lite dari bulan Mac 2018. Bayar bil, bantuan teknikal, pertanyaan mengenai produk dan pengumuman baru semua buat secara online. Pergi ke TMPoint dalam 2-3 kali je dalam tempoh langganan tu. Leceh kalau nak pergi TMPoint banyak² kali. Nak menunggu nombor giliran je dah makan masa. Hehe Smiley Very Happy