cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

njwa91
Contributing Citizen ✪✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

so that means, i dont need to buy the modem ZTE? just buy the sim card?

remstr
Mayor

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

Hi @njwa91 ,

 

unifi Air needs TDD LTE band 40 to operate.

If your modem can support that then you dont need a new modem.


njwa91
Contributing Citizen ✪✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

Thank you @remstr @Emyherwin 

Faiz06
Contributing Citizen ✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

Dah ada ka external antenna?

Faiz06
Contributing Citizen ✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

Saya baru subscribe unifi air... jika moden zte 24/7day always on tanpa switch off ada masalah ka? Then warranty untuk modem zte berapa lama ya?
silouq
Contributing Citizen ✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

saya baru dapat unifi air dengan ZTE modem ni, mula ON 5bar terus dan speed pun OK, tapi lepas setengah jam jatuh 2-3 bar je signal dia, Refresh balik 5bar lagi, lepas 30 minit jatuh lagi.

 

Memang macam tu ke?

silouq
Contributing Citizen ✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

tak de ke yang nak komen
cikamam
New-in-Town ✪✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

router ni masalah speed .... memang akan drop ada waktu laju... tak stabil... saya kawasan tgh KL kot.. boleh ke mintak tukar router dari TM nak mintak huawei b618 jugak. saya baru pakai sebulan unifi air ni

cikamam
New-in-Town ✪✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

router ni masalah speed .... memang akan drop ada waktu laju... tak stabil... saya kawasan tgh KL kot.. boleh ke mintak tukar router dari TM nak mintak huawei b618 jugak. saya baru pakai sebulan unifi air ni
Khairudeen15
New-in-Town ✪

Re: Introducing unifi Air new router ZTE 4G CPE MF286C

Baru pakai xsampai setahun dah rosak.. ape tah mmm