cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

#khabarbaik unifi lite for streamyx user

SOLVED
New-in-Town ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

saya adalah pengguna talian streamyx 8mbps.. dengan  kadar bayaran bulan rm140.00.
adakah dengan harga baru ini..akaun streamyx sy juga akan terlibat?
berapa bayaran bulanan yang akan dikenakan?
berapakah pula kelajuan capaian internet untuk pakej unifi lite ini nanti?

Tags (1)
New-in-Town ✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

 
New-in-Town ✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

saya nak buat bayaran dengan reward point

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@fikri1992 wrote:

bagaimana kamu boleh remove? saya pula tidak boleh sebab kata staff live chat internet saya rm50 sebulan tidak termasuk caj unifi tv pack. kamu aplly pek mana ye?


@fikri1992 

Semalam dah livechat balik dengan support TM. Kata dorang Unifi TV tak boleh tamatkan pulak. 2 hari lepas livechat kata boleh, semalam livechat kata tak boleh pulak. Terkena la ni, bayar untuk perkhidmatan yang tak guna adalah satu paksaan, aduhhh Smiley Mad

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@Khabarbaik wrote:

uat ketika ini pihak pengurusan belum berikan maklumat lagi samada speed akan dinaikkan atau tidak, fokus utama untuk kempen ini adalah kurangkan harga dahulu kepada pengguna yang bayar melebihi RM69 (untuk internet) sahaja

 

Mana 1 yg betul

Ada staff cakap speed ikut current pakej

Ada yg ckp  speed akan akan upgrade

 

MCM staff X dpt info yg betul

Ikut sedap je jwb

 


@Khabarbaik 

Kalau encik nak kepastian, encik boleh direct terus livechat dengan support. Kalau nak lagi kesahihan boleh singgah terus ke TMPoint. Dalam community ni kebanyakannya adalah user sahaja. Info yang dikongsi pun datang daripada apa yang TM share.

 

Macam apa yang saya share 2 hari lepas adalah berkenaan langganan Unifi TV, saya livechat dengan support untuk membuat permohonan menamatkan perkhidmatan Unifi TV, dan permohonan itu telah diterima. Saya masih ada nombor laporan untuk permohonan ini. Semalam saya livechat semula dengan support untuk double confirm, staff support kata permohonan itu telah ditolak kerana pakej Unifi TV memang tak boleh ditolak, kerana telah termasuk di dalam pakej masa mula melanggan.

 

Apa yang saya kata pada support, macam mana saya taknak langgan unifi TV ni sebab semua pakejnya sudah disekalikan dengan Unifi TV/Unifi PlayTV, jadi pelanggan terpaksa bayar untuk perkhidmatan Unifi TV itu walaupun ada di kalangan pelanggan yang tak guna perkhidmatan itu.

 

Harap dapat membantu. Jika ada apa² masalah, encik boleh terus livechat dengan support. Smiley Happy

Highlighted
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@kzbstj08 wrote:

saya adalah pengguna talian streamyx 8mbps.. dengan  kadar bayaran bulan rm140.00.
adakah dengan harga baru ini..akaun streamyx sy juga akan terlibat?
berapa bayaran bulanan yang akan dikenakan?
berapakah pula kelajuan capaian internet untuk pakej unifi lite ini nanti?


@kzbstj08 

Apa yang saya dapat tahu, RM69/bulan itu adalah pengurangan untuk harga pakej internet sahaja. Tidak termasuk pakej Unifi TV. Contohnya pakej saya sekarang dengan harga asal :

 

Unifi Lite 10mbps : RM99

Unifi PlayTV : RM30

Jumlah : RM129/bulan (tidak termasuk SST)

 

Selepas #khabarbaik dan pengurangan harga, bil saya akan jadi seperti ini :

 

Unifi Lite 10mbps : RM69

Unifi PlayTV : RM30

Jumlah : RM99/bulan (tidak termasuk SST)

 

Jadi apa yang saya tahu, pengurangan harga itu adalah hanya untuk langganan internet. Harga langganan Unifi TV adalah kekal. Untuk mendapatkan kepastian dan kesahihan, encik boleh livechat terus dengan support. Mereka akan terangkan dengan lebih jelas. Smiley Happy

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

mungkin asalnya boleh remove tapi bos besar cakap lagi rugi nanti..hahaha

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

semua pakat kencing dgn TM.hehehehe

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@fikri1992 wrote:

mungkin asalnya boleh remove tapi bos besar cakap lagi rugi nanti..hahaha


@fikri1992 

Tu la pasal. Menyirap je livechat dgn support semalam. Dah la Unifi TV guna pun tidak. Lepas tu dok kaut RM30 tiap² bulan macam tu je. Hahaha. Ingat dapat la merasa bil RM69/bulan. Sekali hampehhh Smiley LOLSmiley LOL

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@kenspear wrote:

Dear admin,

 

I'm an existing 1Mbps Streamyx user. Come Sept 2019, the new price will be RM69. Will I be automatically bumped up to 8Mbps (I have checked with your team and my area can support up to 8Mbps)?

 

 


apply upgrade maximum bro.. then u only pay for RM69 by sept onward.. kalau salah tlg betulkan...