cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

#khabarbaik unifi lite for streamyx user

SOLVED
Contributing Citizen ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

dear remstr,

if my old streamyx combo already converted to a unifi with a new price december last year, can i reclaim this offer back?
revert back to streamyx and get the 8mbps for rm65?

Smiley Very Happy
Sheriff

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@azuanbest wrote:
dear remstr,

if my old streamyx combo already converted to a unifi with a new price december last year, can i reclaim this offer back?
revert back to streamyx and get the 8mbps for rm65?

Smiley Very Happy

Hi @azuanbest,

Ehhh why nak revert to Streamyx pula. Since your area unifi Coverage, means u skrg dah pakai really high speed internet (can be up to 500Mbps). If you nak revert to Streamyx, u can only get speed up to 8Mbps. So I would suggest for you to maintain using unifi as what I did. Cool!


luvangel footer.png

Contributing Citizen ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

saya pengguna syreamyx 500kbps, jika saya request upgrade, adakah saya akan dapat harga RM69/bulan?
New-in-Town ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

weekend saya pergi tanya TM point (seremban). Staff kat sana advise x payah upgrade speed. 

Mereka bagi tahu harga akan turun dan upgrade to maximun speed yang kawasan anda boleh support. So mereka cakap x ada point sekarang upgrade

Sheriff

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@DavidKhong wrote:

I can not believe , in 2019 still have area only can support 1MB Can't upgrade ,So what can I do? 


Hi @DavidKhong , it all depends on your area actually. But yes, there are still people with 1Mbps connection. That is why TM do this, lower the prices.


footer remstr 1.png

Sheriff

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@Syahir83rihays wrote:

You are rm 80 for unifi lite 10Mbps?

Why my 10Mbps is 129? 


Im not sure, maybe he got some kind of promotion at that time. No worries, you also will get RM69 this September.


footer remstr 1.png

Sheriff

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@hafidzulazam90 wrote:
saya pengguna syreamyx 500kbps, jika saya request upgrade, adakah saya akan dapat harga RM69/bulan?

Hai @hafidzulazam90 , jika tak request pun memang akan dapat harga RM69.

 

Tapi jika kawasan anda sudah support speed yang lebih tinggi, lagi bagus untuk upgrade.

 

Buat sebelum 1st September ya.


footer remstr 1.png

Sheriff

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@vyzas wrote:

weekend saya pergi tanya TM point (seremban). Staff kat sana advise x payah upgrade speed. 

Mereka bagi tahu harga akan turun dan upgrade to maximun speed yang kawasan anda boleh support. So mereka cakap x ada point sekarang upgrade


Hai @vyzas , spt yg sy ada ckp sebelum ni dalam thread ini. Jika staff tersebut boleh janji dengan anda, yg speed anda akan di-upgrade dengan automatik maka baguslah.

 

Disini sy akan syor-kan anda semua untuk manual upgrade. Kenapa? kenapa perlu susah2?

Sebab jika buat manual upgrade anda semua akan dapat kepastian, yg speed anda sudah di upgrade.

 

Anda semua adalah orang yg bijak belaka. Pilihan di tangan anda!


footer remstr 1.png

Contributing Citizen ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@remstr wrote:

@hafidzulazam90 wrote:
saya pengguna syreamyx 500kbps, jika saya request upgrade, adakah saya akan dapat harga RM69/bulan?

Hai @hafidzulazam90 , jika tak request pun memang akan dapat harga RM69.

 

Tapi jika kawasan anda sudah support speed yang lebih tinggi, lagi bagus untuk upgrade.

 

Buat sebelum 1st September ya.



tapi saya sekarang bulan2 bayar RM 40.30

automatik ke pakej RM69 juga ke?

Sheriff

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@hafidzulazam90 wrote:

@remstr wrote:

@hafidzulazam90 wrote:
saya pengguna syreamyx 500kbps, jika saya request upgrade, adakah saya akan dapat harga RM69/bulan?

Hai @hafidzulazam90 , jika tak request pun memang akan dapat harga RM69.

 

Tapi jika kawasan anda sudah support speed yang lebih tinggi, lagi bagus untuk upgrade.

 

Buat sebelum 1st September ya.



tapi saya sekarang bulan2 bayar RM 40.30

automatik ke pakej RM69 juga ke?


@hafidzulazam90 RM40 untuk pakej lama kan? jika upgrade, akan jadi RM69.

 

Jika tak nak upgrade, akan kekal dengan harga RM40 lebih tu. Jelas kan?


footer remstr 1.png