cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

#khabarbaik unifi lite for streamyx user

SOLVED
Upholding Citizen ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@ylyn1 wrote:

I was on FB messenger and they said no change to the bundle with hypptv no change still get rebate. Nevermind wait for Sept bill and see. I'm just happy get to reduce to RM69. 

Thanks!


I'm currently on Unifi Lite 10mbps plan with remaining 7 month contract. I have requested for the removal of Unifi TV package yesterday since i rarely use it. The price for my package is RM99+RM30 for Unifi Lite+Unifi TV, which is RM129/month. After the #khabarbaik announcement, it should be RM69+RM30 for the new Unifi Lite+Unifi TV package, which is RM99/month.

But since i have requested the Unifi TV package to be removed, I should enjoy the Unifi Lite package with the new price of RM69/month. Hope that helps :-)

Upholding Citizen ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@sbslash wrote:

Hi TM..

saya ucapkan tahniah kerana TM mendengar keluhan netizen selama ini..

 

Namun saya ada sedikit pertanyaan dan kekeliruan..

 

berkenaan promo RM69 bermula Sept dan Okt 2019 :-

 saya baru submit application 2 hari lepas untuk 4MB streamyx. namun sebelum ini technician TM sebelum ini memaklumkan bahawa kawasan saya hanya support 1MB SAHAJA.

soalan saya, adakah selepas oktober nanti saya juga akan dapat harga RM69 dengan speed yg maksimum dikawasan saya? (Samada 1MB, 2MB, 4MB dsb)

kedua, SEKIRANYA pihak technician mendapati kawasan saya hanya support 1MB seperti sebelum ini juga, adakah pakej yg saya apply 4MB tu akan dipasang/dikurangkan kepada 1MB dan seterusnya JUGA akan mendapat harga RM69 pada oktober?

ketiga, selepas pemasangan streamyx baru saya (tidak kira 1MB atau 4MB), TIBA-TIBA UnifiAir available dikawasan saya, adakah saya perlu terminat streamyx saya tadi (BAYAR PENALTI) untuk apply UnifiAir ?

 

mohon pencerahan, saya rasa ini memang khabarbaik dari TM yg saya tunggu hampir 20 tahun lamanya..

 


Harga RM69 tu untuk semua speed streamyx kalau tak salah saya (streamyx 1mbps, 2mbps, 4mbps, 8mbps & unifi lite 10mbps). TM akan selaraskan semua harga ke RM69.

 

Kalau tempat encik hanya support 1mbps, rasanya hanya akan dapat 1mbps. Kalau kawasan encik dah diupgrade ke 4-8bmps, akan dapat speed 4-8mbps. Ini mengikut pengetahuan saya la. Pasal speed coverage ni cuba live chat tanya max speed kawasan encik tu support sampai berapa mbps. Macam tempat saya support sampai 10mbps shj.

 

Unifi Air perlukan coverage LTE di kawasan encik. Mengikut pengetahuan saya, pelanggan streamyx mempunyai 2 pilihan, sama ada upgrade ke Unifi Lite dengan harga RM69/bulan atau upgrade ke Unifi Air dengan harga RM79/bulan. Unifi Air adalah bergantung kepada kawasan yang mempunyai rangkaian LTE.

 

**Tambahan : Plan Unifi Air ditawarkan kepada pelanggan Streamyx yang terpilih dalam liputan LDD LTE sahaja. Dan pelanggan Streamyx yang terpilih akan menerima panggilan telefon dari ejen Telesales TM untuk menerangkan lebih lanjut mengenai promo ini dan meneruskan pendaftaran Plan Unifi Air

 

Sekadar berkongsi info, harap dapat membantu. Kalau ada kemusykilan boleh terus live chat.

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

Tq
Contributing Citizen ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

hello encik.. saya streamyx users lebih 8 tahun lebih, hari tu saya ada call tm dia ckp tempat saya hanya port dapat speed 2mbs paling tinggi.. jadi ada harapan ke saya nak dptkan unifi lite ni? ty
Upholding Citizen ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@xcazy wrote:
hello encik.. saya streamyx users lebih 8 tahun lebih, hari tu saya ada call tm dia ckp tempat saya hanya port dapat speed 2mbs paling tinggi.. jadi ada harapan ke saya nak dptkan unifi lite ni? ty

Hai @xcazy. Seperti yang dimaklumkan oleh pihak TM, semua pelanggan Streamyx tidak kira 1-8mbps akan mendapat pengurangan harga iaitu RM69/bulan. Pengurangan ini juga diguna pakai untuk pelanggan Unifi Lite 10mbps. Jika tempat encik hanya berkelajuan 2mbps, encik juga akan dapat pengurangan harga ke RM69/bulan itu. Cuma masih tiada penambahan speed kerana kawasan encik masih dalam lingkungan 2mbps. Begitulah seperti yang dimaklumkan.

 

Sebarang pertanyaan lanjut, boleh livechat terus dengan pihak TM.

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

how u request to remove hypp tv pack??

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

how u request to remove hypp tv pack??

Upholding Citizen ✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user


@fikri1992 wrote:

how u request to remove hypp tv pack??


@fikri1992  Saya mohon untuk tamatkan perkhidmatan Unifi TV saya dari livechat je tuan. Dulu masa buat pendaftaran, tak boleh nak buang dari pakej. Jadi terpaksa la bayar walaupun tak guna. Setahun lebih jugak bayar tapi tak tengok. Lagipun Unifi TV saya yang jenis Unifi PlayTV, yang boleh tengok guna smartphone dan komputer. Smiley Happy

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

bagaimana kamu boleh remove? saya pula tidak boleh sebab kata staff live chat internet saya rm50 sebulan tidak termasuk caj unifi tv pack. kamu aplly pek mana ye?

New-in-Town ✪✪

Re: #khabarbaik unifi lite for streamyx user

uat ketika ini pihak pengurusan belum berikan maklumat lagi samada speed akan dinaikkan atau tidak, fokus utama untuk kempen ini adalah kurangkan harga dahulu kepada pengguna yang bayar melebihi RM69 (untuk internet) sahaja

 

Mana 1 yg betul

Ada staff cakap speed ikut current pakej

Ada yg ckp  speed akan akan upgrade

 

MCM staff X dpt info yg betul

Ikut sedap je jwb