cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

SOLVED
gbk42401
Upholding Citizen ✪

500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

Unifi TV: Ultimate Pack.

Rasanya dah tiba masa Unifi/TM selaraskan kpd 5 devices seperti lain2 pakej >= 100 Mbps.

https://home.unifi.com.my/anytimeanywhere

 

15 REPLIES 15
Sun_Smile
Sheriff

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

Jika cadangan anda boleh bawa kebaikan pada pengguna yang lain, saya setuju Smiley Wink

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices


@Sun_Smile wrote:

Jika cadangan anda boleh bawa kebaikan pada pengguna yang lain, saya setuju Smiley Wink


Bukan apa.

Jika tak silap dari link di atas, pakej 30Mbps dapat PlayTV up to 5 devices. Haha....rasa macam anak-tiri pulak ;-(.

 

_NMN_
Sheriff

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

Hai @gbk42401

Features setiap pakej adalah bergantung kepada harga dan plan mengikut masa promosi. Kalau tidak silap, untuk plan terkini iaitu plan bersama (bundle) unifi plus box + ultimate pack sahaja, automatik akan mendapat akses penggunaan aplikasi play TV untuk 5 devices.

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices


@_NMN_ wrote:

Hai @gbk42401

Features setiap pakej adalah bergantung kepada harga dan plan mengikut masa promosi. Kalau tidak silap, untuk plan terkini iaitu plan bersama (bundle) unifi plus box + ultimate pack sahaja, automatik akan mendapat akses penggunaan aplikasi play TV untuk 5 devices.

 


Ya betul.

Pengalamaan sendiri: Selepas upgrade ke 500Mbps, router sedia ada (TP-Link Archer AC1200) asyik meragam. 2/3 hari kena restart. Tak pasti sbb dia dah uzur atau bertambah bebanan kerja.

Beli sendiri TP-Link Atcher A9. Harga promosi di shopee jam tu rm 308. Backhaul router AC1200 dgn A9, selesai masalah: tak perlu restart dan capaian internet  stabil.

April 2022, ada test run TP-Link AX72. Laju giler tapi terpaksa batalkan niat atas sbb2 tak dapat dielakkan.

Balik kpd isu PlayTV terhad kpd hanya 2 devices, pandangan peribadi saya, ia sesuai pada tahun 2019. Bila dah ada pakej yg "lebih murah" tapi boleh sehingga 5 devices, nampak tak kongruen lagi. IMO, tak berapa elok bagi imej korporat Unif/TM.

KuRoNeKo
Sheriff

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices


@gbk42401 wrote:

@Sun_Smile wrote:

Jika cadangan anda boleh bawa kebaikan pada pengguna yang lain, saya setuju Smiley Wink


Bukan apa.

Jika tak silap dari link di atas, pakej 30Mbps dapat PlayTV up to 5 devices. Haha....rasa macam anak-tiri pulak ;-(.

 


30Mbps pun kena ada Ultimate pack baru dapat PlayTV up to 5 devices. Kalau Ruby/Varnam/Aneka pack, masih 2 devices juga maksimum. Semua speed pun sama. Kalau tak silap, Ruby/Varnam/Aneka pack kena add-on RM10/month untuk share up to 5 devices.

 

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices


@KuRoNeKo wrote:

@gbk42401 wrote:

@Sun_Smile wrote:

Jika cadangan anda boleh bawa kebaikan pada pengguna yang lain, saya setuju Smiley Wink


Bukan apa.

Jika tak silap dari link di atas, pakej 30Mbps dapat PlayTV up to 5 devices. Haha....rasa macam anak-tiri pulak ;-(.

 


30Mbps pun kena ada Ultimate pack baru dapat PlayTV up to 5 devices. Kalau Ruby/Varnam/Aneka pack, masih 2 devices juga maksimum. Semua speed pun sama. Kalau tak silap, Ruby/Varnam/Aneka pack kena add-on RM10/month untuk share up to 5 devices.

 


Ya betul.

30 Mbps + Ultimate Pack dapat PlayTV up to 5 devices. Ni tawaran semasa.

500Mbps YEP 2019 + Ultimate Pack dapat PlayTV up to 2 devices. Tawaran tahun 2019.

Ni yg saya maksudkan, macam dah  tak sesuai dgn tagline "anywhere, anytime".

Tengokla...jika timbul keperluan mendadak, langgan plan baru jika keadaan mengizinkan.

Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

Pakej2 yang langgan unifi TV Aneka/Ruby/Varnam memang TM kedekut limit 2 devices je untuk login biasalah diaorang utamakan Ultimate je

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

Bukan kedekut tapi mahu membezakan jenis langganan. Aneka, Varnam dan Ruby memang di hadkan untuk dua device sahaja. Ultimate pek boleh di hubungkan dengan 5 device. Jadi kita mahukan di hubungkan dengan 5 device, kena upgrade pakej kepada Ultimate Pek atau addons RM10 untuk 5 device.

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices


@al-walid99 wrote:

Bukan kedekut tapi mahu membezakan jenis langganan. Aneka, Varnam dan Ruby memang di hadkan untuk dua device sahaja. Ultimate pek boleh di hubungkan dengan 5 device. Jadi kita mahukan di hubungkan dengan 5 device, kena upgrade pakej kepada Ultimate Pek atau addons RM10 untuk 5 device.


Kongsi cara addons RM10 untuk 5 device. TIA.