cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

SOLVED
gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices


@Kasmaini wrote:

Pakej2 yang langgan unifi TV Aneka/Ruby/Varnam memang TM kedekut limit 2 devices je untuk login biasalah diaorang utamakan Ultimate je


(1). Upgrade ke Ultimate, revenue langsung yg jelas utk Unifi/TM.

(2). Limit kpd 5 devices, revenue tak langsung, yg mungkin boleh menyaingi (1)?????

 

Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

Just call 100 ataupun LiveChat dan request untuk minta add on RM10 bagi 5 devices jika anda guna unifi TV Aneka,Varnam ataupun Ruby Pack

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices


@Kasmaini wrote:

Just call 100 ataupun LiveChat dan request untuk minta add on RM10 bagi 5 devices jika anda guna unifi TV Aneka,Varnam ataupun Ruby Pack


Saya mmg langgan Ultimate Pack, bila upgrade ke plan 500Mbps - YEP 2019.

Dah Livechat semalam, minta addon RM10 utk 5 device PlayTV.

Nampak gaya, complimentary UnifiTV ID bergantung kpd plan broadband dilanggani.

Terima kasih atas cadangan.

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

Sepatutnya pelanggan Ultimate pack memang auto dapat log in untuk 5 device tanpa sebarang cas atau addons RM10. Jika bukan pelanggan ultimate pek baru di kenakan addons RM10 utk log in 5 device.

Cuba call dan beritahu kepada cs tm yang anda adalah pelanggan Ultimate pek.

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices


@al-walid99 wrote:

Sepatutnya pelanggan Ultimate pack memang auto dapat log in untuk 5 device tanpa sebarang cas atau addons RM10. Jika bukan pelanggan ultimate pek baru di kenakan addons RM10 utk log in 5 device.

Cuba call dan beritahu kepada cs tm yang anda adalah pelanggan Ultimate pek.


Thanks @al-walid99 .

Saya akan call balik, tengok apa respon dari dia.

Saya percaya, tahun 2019, norma biasa boleh install dlm 2 device, spt astrok.

Ni saya dapat dari FAQ Unifi PlayTV.

PlayTV FAQ 

 

PlayTVGantungKPDBroadbandPlan.png

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: 500 Mbps - YEP 2019: PlayTV dihad kpd 2 devices

Dah disahkan oleh TM, PlayTV didaftar up to 2 atau 5 devices bergantung kpd plan broadband dilanggan.

Semuanya sebahagian dari strategi pemasaran, katanya.

Tiket pertama request addon RM10/Bulan daftar PlayTV dlm 5 devices dibuka dan ditutup 4 minit kemudian tanpa sebarang perubahan apa2. Tak pasti ada miscommunication kat mana2.

Tiket kedua telah dibuka dan sedang menunggu perkembangan selanjutnya.