cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Android box/hyppTV

EzamShah_78
Contributing Citizen ✪

Android box/hyppTV

masalah ni kerap berlaku..android hyppTv selalu tak detect bila kita tekan remote utk tukar rancangan dan sebagai nya..bulan November 2020 dah tukar sekali..now jd balik mcm yg sebelum nye..kadang kadang boleh kadang kadang tidak ..masih dalam kontrak android box ni..internet wifi semua baik takde masalah...call 100 kena tunggu 10minit utk bercakap dgn pegawai perkhitmatan TM..itu pun jika dapat la..huhu 

ada agent Unifi yg boleh bantu utk tukar android box hyppTv tak ?

3 REPLIES 3
al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Android box/hyppTV

adakah masalah anda berkaitan dengan unifi plus box. jika anda menggunakan unifi plus box, pastikan remote jangan sesekali terjatuh kerana remote UPB sangat sensitif. bila jatuh, lampu LED akan rosak dan remote kena tukar baru.

Pastikan juga anda tidak menggunakan bateri rechargeable kerana akn merosakkan fungsi remote anda.

Anda boleh pergi ke tm point berhampiran anda untuk menukarkan remote UPB yang baru.

Jika masalah berkaitan dengan stb anda, anda reset semula UPB anda itu, kemungkinan berpunca pada setting stb.

Bila anda reset UPB, semua aplikasi yg anda pernah muat turun akan hilang.

Pastikan anda ingat id dan password unifi tv anda.

EzamShah_78
Contributing Citizen ✪

Re: Android box/hyppTV

bukan unifi plus box..(box putih hypptv) remote pon putih..

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Android box/hyppTV

Jika remote stb putih anda tidak berfungsi dengan baik, cuba anda pergi ke tm point berhampiran bertanya pada tm. adakah mereka masih ada stok utk remote stb putih.

Anda juga boleh beli di shopee@ di lazada remote stb putih tu. 

Jika warranty anda sudah tamat, lebih baik anda beli saja remote stb putih tu di shopee@ lazada.