cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

SOLVED
he
Contributing Citizen ✪✪✪

Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

Sesiapa yg dah activate VIU utk promosi terbaru unifi (ultimate subscriber), boleh share step activation?

 

Saya dah guna email gmail yg diregister dgn unifi dan no hp unifi tapi masih dapat pakej basic VIU bukan pakej premium. 

Tags (1)
16 REPLIES 16
remstr
Mayor

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

Hi @he ,

 

Before proceed with activation, you need to be connected to your home unifi wifi. That is the most important thing to do.

 

To login to VIU kindly follow below steps:
 
1.       Customer need to be at home connecting to unifi WIFI
2.       Customers need to register and log in using a Viu account
3.       The exclusive access to Viu will be auto provision for the customer

 

 


al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

Pastikan anda aktif menggunakan unifi, tidak boleh aktif menggunakan data. kerna unifi akan detect id yg anda masukkan.

Begitu juga untuk aktifkan BBC Player, kna hubungkan dgn unifi kerna unifi akn detect mac@ ip anda. baru anda dapat log in sebagai vip customer.

he
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

Terima kasih atas step yg diberi.

 

Saya sudah deactivate mobile data and only using unifi home wifi. Login guna email utk masuk viu account. Akaun masih basic tidak premium. Lionsgate dan Bbcplayer sudah settle cuma viu app saja problem.

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

anda sudah klik pada link yg tm hantarkan melalui sms anda. klik dan browser anda akn terbuka. di situ ada cara untuk mengaktifkan Lionsgate dan aplikasi viu. sila gunakan email yg di beri. tidak boleh masuk email yg berlainan. gunakan device untuk aktifkan, selepas berjaya aktif di device baru anda masukkan code yg tertera di screen tv anda.

he
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

Saya tidak terima email atau sms pengesahan yg mempunyai od dan password. Saya cuma terima sms otp utk activate free streaming apps sahaja (utk pilih viu sebagai app pilihan streaming)

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

Anda menggunakan berlainan nombor@ menggunakan no telefon yg sama anda berikan kepada unifi. unifi menghantarkan sms kepada no telefon yg anda daftar. jika no telefon yg anda beri tidak aktif, anda harus minta bantuan dari cs tm untuk penukaran no telefon yg baru. unifi akn antr text sms berserta link utk anda buka di browser device yg anda gunakan. di link itu ada no telefon brserta code activation utk Lionsgate. email yg brdaftar dengan unifi untuk log in aplikasi viu@ iqiyi@ simply south@ Zee5.

he
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

Terima kasih atas maklumat di atas. No telefon saya ok dan aktif. Jadi masalah saya disini adalah saya tidak menerima sms dari unifi ttg maklumat login streaming apps. Saya dah buat report dari 2hb dan blm dpt reply. Kena tunggu la nampaknya.
he
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?

UPDATE: Lamanya menunggu follow up dari report semenjak 2hb Oktober hingga sekarang, rupa-rupanya pihak UNIFI dah CLOSE report saya untuk bantuan sedangkan bantuan belum diselesaikan. Tak ada phone atau SMS dari unifi utk close report. Tak bertanggungjawab betullah. Sekarang kena buka report baru lagi. Tak selesai lagi masalah utk APP VIU ni.
Unifi_USER1
Contributing Citizen ✪✪

Re: Boleh share step activation VIU (PROMOSI ULTIMATE SUBSCRIBER)?


@he wrote:
UPDATE: Lamanya menunggu follow up dari report semenjak 2hb Oktober hingga sekarang, rupa-rupanya pihak UNIFI dah CLOSE report saya untuk bantuan sedangkan bantuan belum diselesaikan. Tak ada phone atau SMS dari unifi utk close report. Tak bertanggungjawab betullah. Sekarang kena buka report baru lagi. Tak selesai lagi masalah utk APP VIU ni.

Saya pun ada masalah yang sama. Dalam email hanya bagi user id. Langkah dalam website https://www.unifi.com.my/plus-box/viu pun tak boleh pakai. Takde ppun tunjuk cara nak pakai user id.

Semua langkah yang ditunjuk semua dah buat tapi tetap tak boleh.

 

Saya juga dah report banyak kali sejak 1hb. Nasib baik yang last tu (lepas orang unifi tu dah kena marah), baru nak take care report tu. Diorang ada call beberapa kali tapi semua tak jadi dan semalam pun paling latest call. Tanya soalan yang sama, samada masalah dah selesai tapi diorang tak selesai2kan pun masalah tu. At last, masih jawapan sama drpd diorang untuk hantar report kepada orang berkenaan.

 

Pelik takkan diorang tak buat UAT bagai sebelum release. SYSTEM ANALYST / PROGRAMMER / SOFTWARE ENGINEER / SYSTEM DEVELOPER / TESTER unifi asyik bagi jawapan sama macam tak paham2 masalah yang diberitahu.