Channel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari unifi

redzuan118
Contributing Citizen ✪✪

Channel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari unifi

salam...
saya telah menerima tawaran daripada unifi untuk meningkatkan kelajuan dari 100 mbps kepada 300 mbps dengan tambahan nilai kewangan dan mesh wifi. Kalau mengikut tawaran yang dibuat melalui panggilan telefon tersebut, saya tidak akan kehilangan apa-apa pakej hyppTV yang sedang saya langani dari pakej asal. Mohon penjelasan dari pihak unifi. Thanks.

7 REPLIES 7
Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: cannel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari un

Lepas upgrade kepada 300 Mbps unifi TV memang dah tak boleh tengok langsung ke?

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: cannel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari un

Biasanya speed 300Mbps datang bersama pakej Ultimate pek.

Ultimate pek bermakna anda boleh menonton kesemua channel premium unifi tv.

Maksud anda hilang tu, tak ada gambar atau gambar unifi tv buffer.

cuba anda pergi ke setting unifi plus box anda, klik pada aplikasi unifi tv dan klik pada clear data. selepas itu restart kn upb anda. selepas restart, sila log in bersama id dan password unifi tv anda

redzuan118
Contributing Citizen ✪✪

Re: cannel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari un

baik.. akan mencuba kaedah yang di cadangkan. thanks atas respon.

redzuan118
Contributing Citizen ✪✪

Re: cannel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari un

masih boleh. cuma channel fox, semua dah hilang dari list.

Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: cannel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari un

https://www.lowyat.net/2021/238529/disney-shut-down-tv-channels-sea-fox-astro-unifitv/   =Untuk pengetahuan anda kenapa FOX Channel tiada lagi di Malaysia

nabiela
Sheriff

Re: cannel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari un

Hi @redzuan118 .  Saya pun dapat info ada 17 channel dr Syarikat Walt Disney di unifi TV dihentikan.

Boleh rujuk sini jugak > https://unifi.com.my/sites/default/files/page/assets/pdf/fibre/FAQ-unifi-TV-Content-Update.pdf . Harap membantu. Smiley Happy

 

J0seY
Sheriff

Re: Cannel TV tertentu hilang setelah menerima tawaran upgrade speed dari 100mbps ke 300mbps dari un

Hai, @redzuan118 , @Kasmaini 

 

Channel yang disediakan adalah tertakluk kepada kontrak hak penyiaran oleh content provider. Kalau ada  sebarang perubahan atau product launches, TM biasanya akan announce dekat official channels (https://unifi.com.my/tv/) .