Hypptv Intermittent

Bebeto
Contributing Citizen ✪

Hypptv Intermittent

Hi... Nak tanya kenapa bila sy tonton hypptv, semua cerita sangkut2 setiap 1-2 minit. terutamanya kalau tonton live. kelajuan internet xde masalah malah dah upgrade ke 500mbps... sgt2 annoying..

5 REPLIES 5
Bebeto
Contributing Citizen ✪

Re: Hypptv Intermittent

Masalah ni jd pada semua channel... yg peliknya sebelum ni 50mbps je tp smooth... dah upgrade ke 500mbps plak jd mcm ni

hbsb86
Contributing Citizen ✪

Re: Hypptv Intermittent

Saya juga mengalami masalah yang sama sebelum ini, setelah request direct cable untuk apartment, saya telah dapat menikmati  siaran yang jelas tanpa sangkut2, boleh tahu encik rumah landed atau high rise? 

Bebeto
Contributing Citizen ✪

Re: Hypptv Intermittent

Rumah landed... direct cable mcm mana tu?

hbsb86
Contributing Citizen ✪

Re: Hypptv Intermittent

Sekarang masih terjadi perkara yang sama.... Bermula kembali tahun 2022 perkara yang sama 

nimn_1691
Sheriff

Re: Hypptv Intermittent

Hai, @hbsb86 

 

Masih ada isu dengan talian unifiTV ke? Mungkin boleh cuba rujuk unifi support dahulu untuk reset port ke? Juga kena pastikan kelajuan internet juga stabil. Sebelum rujuk dengan mereka, anda boleh cuba self-troubleshooting melalui easyfix dekat sini > https://easyfix.unifi.com.my/. Jika masih sama, saya sarankan anda untuk rujuk mereka di https://unifi.com.my/support/contact-us untuk bantuan teknikal.