Hypptv blank not showing

HalimAr3d
Contributing Citizen ✪✪

Hypptv blank not showing

HyppTV boleh tengok hanya sampai mosaic sahaja.. Bila tekan Chanel jadi blank!!!.. oren bar kat top screen tak full complete.. Guna port 4, dapat internet tapi tak dapat HyppTV.

Mosaic mode dapat keseluruhan + suaraMosaic mode dapat keseluruhan + suara

 

Oren bar kat top screen tak habis.Oren bar kat top screen tak habis.

 

TV1 dan semua siaran blankTV1 dan semua siaran blank

 

Ada masalah internet ke? Ataupun dns setting?  

8 REPLIES 8
beruangpanda
Distinguished Citizen ✪

Re: Hypptv blank not showing

masih mengalami masalah yang sama ke?

 

remstr
Mayor

Re: Hypptv blank not showing

Hai @HalimAr3d ,

 

wifi dan kabel dah connect elok?

Anda ada set DNS ke?


HalimAr3d
Contributing Citizen ✪✪

Re: Hypptv blank not showing

ye.. semua DNS dah cuba.. termasuk yang default.. tapi tak berjaya..

HalimAr3d
Contributing Citizen ✪✪

Re: Hypptv blank not showing

Tengah tunggu technician TM datang.

Skrg tgok tv melalui mosaic mode..

remstr
Mayor

Re: Hypptv blank not showing

Hai @HalimAr3d ,

 

Nanti bila dia dah datang, anda tanya apa sebabnya dan cara solution dia.

Lepastu anda boleh share disini jadi orang lain tak perlu panggil technician dah jika terjadi benda yang sama.

 


HalimAr3d
Contributing Citizen ✪✪

Re: Hypptv blank not showing

Alhamdulilah.. tm datang dah settle.

Apa yang berlaku..
1. test kat TV  internet setting,  tak silap no 6 dan 7 pangkah merah.. DNS X 
2. call bhg Hyptv utk reset setting kat HQ.
3. off- on semua box  - masih gagal
4. teknisyen minta hypty chk balik max address connection - restart
5. restart satu persatu last sekali hptv box.. pastikan lampu semua lampu menyala 
6. masih tak berjaya
7. Hypttv reset new iptv pasword.. bagi no pasword yg baru. 
8. tanggal line kat port 4
9. masukkan password melalui iptv maintenance .. code dia aku tak perasan
10. Setting balik port 4 dan wifi connection. ..mula2 hypptv  masih blank tv1 tunggu lama sikit dah boleh...
11. Dapat semua siaran Hypptv yang sebelum ni dapat tengok melalu mosaic mode shj..

Harap jadi panduan admin dan pengguna Hpptv

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Hypptv blank not showing

biasanya kalau keadaan macam nie ada terusik setting di stb putih. mungkin kesalahan masuk pin code maintenance@ kebiasaan orang akan akan untick auto update dari TM.

pin code maintenance sentiasa bertukar( hanya pihak tm) yang tahu code terbaru maintenance.

third party apps juga boleh merosakkan stb putih tu sbb stb tu sudah ketinggalan android version. masih menggunakan android versi 4.4.2.

pastikan tidak install third party apps.

untuk install third party apps boleh memohon unifi plus box 4k. sudah tersedia unifi tv, youtube 4k.

Izzatabdrazak
Contributing Citizen ✪

Re: Hypptv blank not showing

Saya pun ada masalah lebih kurang sama sekarang ni. Tapi stb olskool warna grey tu . Bila on tak auto loading. Dia stucked kat " iNIT "