Hypptv x boleh buka

hanizan73
New-in-Town ✪

Hypptv x boleh buka

Display INIT dan senyap dan stuck. 

Langkah telah diambil:

1- on/off 2 min

2- cabut plug utama

3- cabut power connect pada unit box

4-on/off unifi

 

Keadaan masih sama. 

 

Mohon bantuan teknikal. 

 

3 REPLIES 3
anr077
Mayor

Re: Hypptv x boleh buka

Hi,

 

Dah cuba minta batuan dengan livechat tak? Boleh livechat disini ya.

Izzatabdrazak
Contributing Citizen ✪

Re: Hypptv x boleh buka

Perghh. Tak sangka.  Ada jugak yg ada masalah sama. Saya punya baru jadi pagi tadi. Tgh malam saya perasaan display dia tunjuk " PLAY " tapi STB tak memang tak ON. Lepas subuh saya on tapi takda jadi apa. TV blank and display tunjuk "INIT " and indicator dekat router tak menyala. . Saya try pakai poweline adapter pun sama jugak.  Tapi STB saya olskool punya warna grey tu .  Dari 2011 image.jpg

 

image.jpg

 

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Hypptv x boleh buka

hypptv di stb putih ke. cuba cabutkan Lan cable dan kemudian masukkan semula. pastikan di port 4 Lan cable tu. restartkn stb putih dan router anda. buat dalam 15-30 saat. kemudian on kan semula router, biar sampai connection normal dan on kn semula stb putih. jika dpt on mcm biasa, pergi ke setting box cari hypptv dan cba clearkan cache.