cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Masuk unifi lepas cabut LAN kabel, loading dah 10min

Djaz
Contributing Citizen ✪

Masuk unifi lepas cabut LAN kabel, loading dah 10min

Tak tau nak buat apa dah sebab tak jumpa solution. Dah check lampu dkt device, semua nyala lepas cucuk balik. Internet takda masalah pun sbb dah test connection dkt laptop dgn phone. Ada benda yg terlepas pandang ka?  Klu ada yg hadap benda yg sama sblm ni, mintak pin/share pengalaman. Terima kasih. 

1 REPLY 1
al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Masuk unifi lepas cabut LAN kabel, loading dah 10min

pasti anda menggunakan stb color putih, stb putih tidak boleh di sambungkan menggunakan wifi direct. stb harus menggunakan Lan cable. Lan cable harus di masukkan di Lan port no: 4 di router anda. kemudian restart kan router dan stb putih anda.

unifi plus saja yg boleh menggunakan wifi direct.