Netflix

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Netflix

Kita boleh sahaja nk install third party apps seperti Netflix, Youtube, Kodi di Stb box Unifi TV. cuma kita perlu ada 2 enjin penting google di stb box kita. download saja di google@ apkpure pastikan dua enjin google tu sama versi dengan stb box Unifi TV. install mcm biasa kemudian restart stb box. lepas restart korang akn nampak dua enjin google nie ada di stb box korang. pergi setting stb box cari google play service dan clear data. korang sign le guna email korang. tadaaaa...korang dh boleh guna play store mcm biasa. Boleh menonton netflix UHD di TV 4k korang. hanya dengan stb box unifi yg 1Gb ram sahaja. hahahahaha.....

6 REPLIES 6
remstr
Mayor

Re: Netflix


@al-walid99 wrote:

Kita boleh sahaja nk install third party apps seperti Netflix, Youtube, Kodi di Stb box Unifi TV. cuma kita perlu ada 2 enjin penting google di stb box kita. download saja di google@ apkpure pastikan dua enjin google tu sama versi dengan stb box Unifi TV. install mcm biasa kemudian restart stb box. lepas restart korang akn nampak dua enjin google nie ada di stb box korang. pergi setting stb box cari google play service dan clear data. korang sign le guna email korang. tadaaaa...korang dh boleh guna play store mcm biasa. Boleh menonton netflix UHD di TV 4k korang. hanya dengan stb box unifi yg 1Gb ram sahaja. hahahahaha.....


Hai @al-walid99 , good sharing tapi kami TM tak akan bertanggungjawab ya jika device anda brick atau rosak.


Maarof85
New-in-Town ✪

Re: Netflix

@remstr bagai mana pula apps iflix sedia ada pada device sedia ada? Lebih baik masukkan Netflix drpd iflix yg ntah pape rancangan dia. 

remstr
Mayor

Re: Netflix

Hai @Maarof85 ,

 

Dia macam ni. Untuk Netflix, device perlu di "iktiraf" oleh mereka dahulu, barulah device itu boleh stream dalam HD. Tapi Iflix tak memerlukan semua ini.

 

Eh kawan saya boleh je install netflix, tak perlu iktiraf apa apa pun!

 

Ya, anda boleh install dengan macam2 cara, tapi anda tak akan dapat servis dalam HD. PIhak TM telah berusaha untuk selesaikan hal ini, kita tunggu je ya.


al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Netflix

admin...bila TM nk active kan Netflix di Unifi plus box 4K. unifi plus box telah dapat google certified cuma TM masih belum buka kebenaran Netflix apps. bila cuba install akan keluar error notification pada Netflix. Harap sangat2 pihak TM dapat buka kebenaran Netflix. semua apps boleh install. Amazon Prime 4k, youtube 4k, Hbo Max, Disney+, HBO Go semua boleh install.

mamito88
New-in-Town ✪

Re: Netflix

Bila TM boleh install astro go?zaman sudah maju..sila hargai pelanggan anda

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Netflix

walaupun unifi plus box membenarkan third party apps tapi apps astro go tidak terdapat di google play store. apps tersebut cuma terdapat di google play store mobile version dan bukannya ATV google version. tunggu saja astro malaysia adakan versi atv untuk pelanggan mereka.