cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Tak boleh connect android tv

arifffahmi1
Contributing Citizen ✪

Tak boleh connect android tv

Remote control dan phone tak boleh connect ke android tv

3 REPLIES 3
al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Tak boleh connect android tv

remote control apa yg anda guna, unifi plus box atau stb color putih yg tak boleh di sambungkan dgn tv.

Anda menggunakan android tv apa. Dan anda nak sambungkan untuk menonton unifi tv atau untuk apa..

arifffahmi1
Contributing Citizen ✪

Re: Tak boleh connect android tv

Oh sorry, unifi plus box.

1. mula-mula tak boleh connect dengan remote control, walau dah tukar battery.

2. beli remote control baru kat lazada, tak boleh juga. 

3. so, guna android TV app dalam phone, mula-mula tu boleh. 

4. sekarang, sekarang phone pulak tak boleh connect dengan unifi plus box walau dah sama wifi network. guna bluetooth pun tak boleh. 

 

terima kasih 

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Tak boleh connect android tv

Pastikan remote yg anda beli di lazada serupa macam remote di stb anda. kebanyakkan remote yg bukan original, anda kena key in nombor yg anda boleh dapatkan di belakang kotak remote yg anda beli.

Aplikasi remote yg ada di dalam play store device anda kurang sesuai untuk di sambungkan sebagai remote di stb anda.

Jika remote unifi plus anda rosak, dan anda mempunyai warranty selama 12 bulan utk di gantikan dengan yg baru tanpa sebarang cas.