cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

joeblack9481
Contributing Citizen ✪

Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

Salam semua,

Saya hadapi masalah untuk menonton channel live di apps dan juga di android plus box hitam. Di plus box keluar error code 01999. Cuba di smartphone pula keluar kod 514427. 

 

"Failed to play this content. Please try again or select a different content (514427)"

 

ada siapa-siapa dpt masalah yang sama?

7 REPLIES 7
anr077
Mayor

Re: Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

Hai,

 

Anda dah buat alporan dengan unifi TV customer service tentang hal ni tak?

 

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

anda pergi ke setting kemudian cari aplikasi unifi tv kemudian klik pada clear data. selepas itu, restart UPB anda. selepas restart, log in unifi tv dgn masukkan id dan password.

telefon apa yg anda gunakan. jika brands Huawei, mmg tidak dpt di mainkan kerana tiada google play service.

jika anda guna iphone atau ipad sila delete aplikasi unifi@play tv kemudian restart iphone anda. selepas restart, download semula unifi@play tv di apple store dan log in guna id dan password unifi tv anda. moga sukses

joeblack9481
Contributing Citizen ✪

Re: Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

saya guna oppo...adakah sama macam huawei?
joeblack9481
Contributing Citizen ✪

Re: Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

sekarang yg blh bukak tv 1 smpi 9 je..yg lain xdpt lagi
Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

Dah create report atau belum tuan dengan pihak unifi TV Support Team?

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

sepatutnya Oppo tiada masalah untuk mnonton unifi@play tv. cuba anda klik clear data di aplikasi unifi@play tv di oppo telefon. kemudian restart kan oppo anda. selepas restart, cuba login semula unifi@play tv. moga sukses

Ejah89
Sheriff

Re: Tak dapat tintin live di apps UnifiTV. Error code 514427

Hi, @joeblack9481. Isu dah selesai ke? Kalau belum call 100 atau livechat untuk buat report