cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Thanks Unifi/ TM

Loh123
Upholding Citizen ✪✪✪

Re: Thanks Unifi/ TM

@gbk42401, saya mencadangkan agar anda menghubungi pihak Unifi TV (melalui "live-chat" atau Messenger" untuk "reset line" anda. Kemungkinan besar dekoder dan modem anda tidak perasan perubahan senarai saluran, di mana menyebabkan anda tidak dapat menonton saluran-saluran baharu. Terima kasih!

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: Thanks Unifi/ TM


@Loh123 wrote:

@gbk42401, saya mencadangkan agar anda menghubungi pihak Unifi TV (melalui "live-chat" atau Messenger" untuk "reset line" anda. Kemungkinan besar dekoder dan modem anda tidak perasan perubahan senarai saluran, di mana menyebabkan anda tidak dapat menonton saluran-saluran baharu. Terima kasih!


Terima kasih. Saya akan cuba.

KuRoNeKo
Sheriff

Re: Thanks Unifi/ TM

Hai @gbk42401,

 

Dah cuba key-in terus nombor channel? Saya punya STB EC6106v5 (silver) dalam mosaic/grid view, channel-channel baru ni tak ada keluar, tapi jika key-in nombor channel atau tekan channel up/down, channel ni ada je.

 

Cuba key-in nombor channel ni:

DEGUP - CH 120
CCTV-4 - CH 235
CGTN - CH 610
beIN SPORTS 1 - CH 708
beIN SPORTS 3 - CH 709

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: Thanks Unifi/ TM


@KuRoNeKo wrote:

Hai @gbk42401,

 

Dah cuba key-in terus nombor channel? Saya punya STB EC6106v5 (silver) dalam mosaic/grid view, channel-channel baru ni tak ada keluar, tapi jika key-in nombor channel atau tekan channel up/down, channel ni ada je.

 

Cuba key-in nombor channel ni:

DEGUP - CH 120
CCTV-4 - CH 235
CGTN - CH 610
beIN SPORTS 1 - CH 708
beIN SPORTS 3 - CH 709


haha....terima kasih banyak2. Selesai masalah.

Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Thanks Unifi/ TM

Yang 17 mei tu untuk new streaming app punya manakala 5 channel baru tu dah start disiarkan dari 1 May lagi

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: Thanks Unifi/ TM


@Kasmaini wrote:

Yang 17 mei tu untuk new streaming app punya manakala 5 channel baru tu dah start disiarkan dari 1 May lagi


Konfius jugak.

beIN SPORTS (708 dan 709) ada dlm 5 channel baru, percuma sehingga 8/5. Buka tadi, masih boleh tengok melalui STB putih.

app beIN SPORTS CONNECT akan dilancarkan pada 17 mei.

Kena addon UPB atau masih boleh tengok melalui STB utk pelanggan ULTIMATE Pack?

 

Loh123
Upholding Citizen ✪✪✪

Re: Thanks Unifi/ TM

@gbk42401 Semua pelanggan Ultimate Pack boleh mengakses 5 saluran baharu - DEGUP HD, CCTV-4 HD, CGTN HD, beIN SPORTS HD dan beIN SPORTS 3 HD sebagai sebahagian Ultimate Pack.

gbk42401
Upholding Citizen ✪

Re: Thanks Unifi/ TM


@Loh123 wrote:

@gbk42401 Semua pelanggan Ultimate Pack boleh mengakses 5 saluran baharu - DEGUP HD, CCTV-4 HD, CGTN HD, beIN SPORTS HD dan beIN SPORTS 3 HD sebagai sebahagian Ultimate Pack.


Berita baik utk saya.

Thanks @Loh123 .