Tv tak boleh on

Ismailibrahim
Contributing Citizen ✪

Tv tak boleh on

Selepas balik kg 2 bulan tak boleh on channel tv. Tekan remote tak ada respond pada box. Remote ok sebab bila pinjam remote jiran pun masih tak ada respond pada box.

sepanjang 2 bulan tu plug power supply kami cabut. Mohon bantuan. Tkasih

4 REPLIES 4
Ismailibrahim
Contributing Citizen ✪

Re: Tv tak boleh on

Kenapa bila sy call 100 n masukkan no tel katanya no yg dimasukkan salah? Sy tak dpt berckp dgn telefonis sejak jumaat
al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Tv tak boleh on

guna box yg mana satu. unifi ada 2 box, unifi stb yg putih dan unifi plus 4k. mungkin maksud en, unifi stb yg putih tu. di box hidup tak lampu, hijau dan merah. waktu press button di remote control. pastikan sambungan wayar LAN di port 4 tidak tercabut@ putus. jika lampu merah dan hijau tidak bernyala, kmungkinan stb putih tu rosak. cba report pada bhgian kerosakkan. call 100 dan press 1 utk bahasa dan press 1 skli lg bhgian kerosakkan.

Ismailibrahim
Contributing Citizen ✪

Re: Tv tak boleh on

Lampu merah dan hijau stb menyala jer apabila on, lepas tu dua2 jadi hijau. Bila tekan remote lampu ketiga di kanan sekali tidak blinking senyap jer.  (Stb ni yg baru warna purih, sy baru ker register unifi ni dalam 4 bulan lepas). 
Semua cable sy dah disconnect n reconnect bbp kali utk pastikan  all cables connected properly. 
Bila call 100 n dia mintak masukkan no tel pastu dia kata no tel salah, sampai ke sudah sy tak dpt ckp dgn telefonis. Kenapa unifi ni susah sgt kalau kita ada problem? 😡

bilan

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Tv tak boleh on

cuba log in id yg tm bagi dkt unifi play tv apps. kalau keluar error, id@ password anda salah. bila id dan password yg anda masukkan betul, call 100 dan press 1 utk bahasa dan press 1 untuk kerosakkan. minta tm reset password anda.

kemungkinan ada kerosakan pada stb putih anda. pergi ke tmpoint berhampiran utk tukar tp anda akn di beri 2 option. di lanjutkan langganan@ bayar tunai.

kalau stok unifi plus 4k ada, baik anda addons RM 10 di bil unifi anda. Gambar dan bunyi berkualiti berbanding stb calor putih.