hypp tv box or remote problem

mohdhafiszal
New-in-Town ✪

hypp tv box or remote problem

siapa pernah ada masalah remote tak respon bila tekan? barang masih baru, bateri pun baru tukar tp bila start up tak jalan. itu masalah remote ker tv box?

17 REPLIES 17
beruangpanda
Distinguished Citizen ✪

Re: hypp tv box or remote problem

bila tekan ade lampu tak kat receiver tu?

IhsanZamani
New-in-Town ✪

Re: hypp tv box or remote problem

Saya mengalami masalah yang sama. Takde respon dari remote to stb. Stb nak kne update firmware ke?  Remote ade led indicator apabila tekan

IhsanZamani
New-in-Town ✪

Re: hypp tv box or remote problem

Bila tekan takde lampu pada stb. Before this okay. 

remstr
Mayor

Re: hypp tv box or remote problem


@IhsanZamani wrote:

Bila tekan takde lampu pada stb. Before this okay. 


reboot stb tu @IhsanZamani .


ierah
Contributing Citizen ✪

Re: hypp tv box or remote problem

saya pun ada masalah yang sama.. dah reboot tp still mcm tu. Mcm mana nk tahu remote tv rosak atau problem lain? 😭

remstr
Mayor

Re: hypp tv box or remote problem


@ierah wrote:

saya pun ada masalah yang sama.. dah reboot tp still mcm tu. Mcm mana nk tahu remote tv rosak atau problem lain? 😭


Hai @ierah ,

 

Selalunya lepas reboot, remote akan dapat detect kembali. Tapi ni selalunya masalah dengan kotak hitam tu, bukan putih.

 

Kalau anda guna box putih, sila check batteri. Jika batteri pun OK tapi masih tak berfungsi, maknanya remote anda rosak.


ierah
Contributing Citizen ✪

Re: hypp tv box or remote problem

Bateri remote dah tukar baru.. so kiranya memang masalah remote la ye. Saya ada beli remote online tp x leh guna jugak.. ke kene beli dekat TM jugak?

remstr
Mayor

Re: hypp tv box or remote problem


@ierah wrote:

Bateri remote dah tukar baru.. so kiranya memang masalah remote la ye. Saya ada beli remote online tp x leh guna jugak.. ke kene beli dekat TM jugak?


Hai @ierah ,

 

Jangan beli kat luar ya, takut tak sama. Kena tunggu TMpoint buka baru boleh beli ni, atau pinjam dulu kawan2 yang mana tak guna remote tu.

 


Azmand
Contributing Citizen ✪

Re: hypp tv box or remote problem

Saya pernah alami masalah remote dan Hypptv Box (yang warna putih) tidak "paired" . Jadi bila tekan butang remote, Box tidak respon.

 

Saya cabut battery remote dalam beberapa minute (mungkin 10min sebab tak kira) dan pasang semula battery kemudian remote sudah "paired" semula.

 

Saya suspek remote settings sudah lari dan bila batteri dicabut lama , settings itu akan hilang dan remote akan reset settings asal dan "pair" semula dengan Box.

 

Kalau berhasil utk tuan sila bagi Kudos atau reply bagi membantu pengguna yang lain.