tv x bole tgk

adamaliff_
New-in-Town ✪

tv x bole tgk

x sure if router hypptv ni rosak ke apa but bila turn on kan akan ada 'starting' tu and that thing dh on-repeat lama sgt smpai biar 2/3 minggu pun still mcm tu. so anyone can help me with this??15896054468531177451457.jpg

 

3 REPLIES 3
al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: tv x bole tgk

adakah encik maksud stb yg calor putih tu. maksud starting tu, stb dalam kedaan boot bukan. mungkin stb encik ada problem. sila call 100 dan press 1 utk bahasa dan press 1 untuk kerosakkan. encik boleh juga pergi ke tmpoint berhampiran dengan bawa sekali stb putih tu. rasanya stb tu ada kerosakan. untuk pengantian ada dua option, beli atau kontrak di perbaharui.

kated84
Contributing Citizen ✪

Re: tv x bole tgk

Salam...tv encik dah settle ke?mine sama gak jadi mcm ni...kenape ye?
al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: tv x bole tgk

kemungkinan stb box anda ada masalah software. kemungkinan ada update tapi anda click cancel untuk update. update stb harus untuk mendapatkan pembaharuan dari TM.

jika warranti stb anda sudah tamat, untuk mendapatkan stb yg baru ada 2 option. 

1. anda perlu membeli stb di kedai tmpoint yg berhampiran.

 

2. anda tak perlu beli stb tapi ada di kehendaki membaharui kontrak anda selama 2 tahun.

 

3. anda boleh juga dapat unifi plus box 4k di tmpoint berhampiran. cuma anda di kehendaki menambah RM10 di bil unifi anda selama 24 bulan.