cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

unifi box plus problem. gambar tak lagging, tapi suara putus2 atau takde langsung

mohazizee
New-in-Town ✪

unifi box plus problem. gambar tak lagging, tapi suara putus2 atau takde langsung

2/5/2021 baru pasang unifi 300mbps yg datang dengan unifi box plus. masa testing hari hari tu dah jadi problem ni. suara putus2. hari ni makin teruk.  gambar takde lagging.

 

tanya kat installer, dia org pun tak tahu. nak buat mcm mana ye?

2 REPLIES 2
remstr
Mayor

Re: unifi box plus problem. gambar tak lagging, tapi suara putus2 atau takde langsung

al-walid99
Distinguished Citizen ✪

Re: unifi box plus problem. gambar tak lagging, tapi suara putus2 atau takde langsung

sepatutnya installer tidak boleh berkata begitu, mereka perlu settlekan masalah baru mereka boleh beredar dari premis pelanggan.

pastikan installer sudah memberi id dan password unifi tv kepada anda.

pertama anda log in play store dgn menggunakan gmail@ email anda. kemudian pergi ke setting play store, cari apps unifi tv dan update apps anda, webview juga perlu update dan juga google.

pastikan ketiga tiga nie update yang latest version di play store box anda.

kemudian anda restart UPB, selepas restart pergi ke setting box dan scroll hingga jumpa apps unifi tv. klik pada clear cache dan juga klik pada force closed.

anda restart semula UPB, dan log in menggunakan id unifi tv anda jika  sewaktu buka apps unifi tv anda di minta masukkan id.

cuba anda buka unifi tv apps anda, harap tiada lagi masalah suara putus2 atau gangguan pada gambar unifi tv anda.