unifi plus box apps

al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

unifi plus box apps

sebelum ini ada yang mengatakan Prime Video sudah hilang di play store unifi plus box. semalam sudah ada semula aplikasi Prime Video di unifi plus box play store. cuma aplikasi Netflix saja pihak TM dan unifi tidak membenarkan di play store unifi plus box. Astro menyatakan yang decoder mereka kelak boleh menonton Netflix dan pelbagai aplikasi streaming. Jika kita lihat dari segi persaingan, astro measat lebih ke hadapan berbanding TM unifi. tak pasti adakah TM unifi ada perancangan di masa hadapan untuk mengelakkan penonton setia unifi beralih arah kepada astro measat.

2 REPLIES 2
remstr
Mayor

Re: unifi plus box apps

hai @al-walid99 ,

 

Isu ini agak sensitif tetapi saya personally sudah bertanya beberapa kali kepada team TV. Jawapan mereka adalah masih dalam perbincangan.


al-walid99
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: unifi plus box apps

admin...baru2 nie TM ada memberitahu bahawa TM ada membuat beberapa perjanjian dengan apps streaming tapi TM belum umumkan apps apa yang akan unifi bawakan ke dalam unifi plus box.

Kemungkinan besar antara apps streaming tu, adalah Netflix.

Pasti sedikit masa lagi TM akan membuat pengumuman berkaitan apps streaming yang akn TM bawakan ke dalam Unifi Plus Box.