cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..

Contributing Citizen ✪

Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..

kalo dah tau bangunan aku ni belum upgrade fibre optic..maklum la awal2..atau tukar terus pakej murah yg masih guna copper(maksimum 50mbps)..jangan la tipu existing customer..aku dah setahun lebih bayar rm210(plus gst..skg dh sst plak)... kalau pengguna tak tau hal copper n fibre ni..memang kena getah la macam aku ni yang bayar pakej lama30mbps 

 tiada upgrade turbo speed yg sepatutnya aku dpt speed 300mbps dengan fibre optic cable..

Bila tanya diaorg.. bila nak tukar cable lama kt apartment aku ni..diaorg jawab tk lama lagi(dh setahun lebih dh pun dia punya tak lama).

Ni pulak aku dpt tau yg Tiga sub con TM sepatutnya  jalankan pemasangan ganti copper ke fibre telah ditamatkan kontrak...lagi la haru nak amik sub con baru..maka lambat lagi la tu nak tukar kt area aku ni..putrajaya dan negeri2 lain..permudahkanlah urusan customer...jgn asik bising je byr bil lambat..servis korang tu lembab.. .turunkan pakej aku ke rm79...bertindaklah cepat beb..jgn asik suruh aku pegi centre je...skg dh pakai online chat pun masih suruh aku pegi branch..merepek la korang ni ...dengan kemajuan teknologi skg ni tk bole ke..nak mudahkan urusan customer..

7 REPLIES 7
Upholding Citizen ✪✪✪

Re: Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..

HI @rozipanji,

Alamak. Area mana ye? Cer share. Mana tahu geng2 Community can help u.

Stay Cool!

Sheriff

Re: Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..


@rozipanji wrote:

kalo dah tau bangunan aku ni belum upgrade fibre optic..maklum la awal2..atau tukar terus pakej murah yg masih guna copper(maksimum 50mbps)..jangan la tipu existing customer..aku dah setahun lebih bayar rm210(plus gst..skg dh sst plak)... kalau pengguna tak tau hal copper n fibre ni..memang kena getah la macam aku ni yang bayar pakej lama30mbps 

 tiada upgrade turbo speed yg sepatutnya aku dpt speed 300mbps dengan fibre optic cable..

Bila tanya diaorg.. bila nak tukar cable lama kt apartment aku ni..diaorg jawab tk lama lagi(dh setahun lebih dh pun dia punya tak lama).

Ni pulak aku dpt tau yg Tiga sub con TM sepatutnya  jalankan pemasangan ganti copper ke fibre telah ditamatkan kontrak...lagi la haru nak amik sub con baru..maka lambat lagi la tu nak tukar kt area aku ni..putrajaya dan negeri2 lain..permudahkanlah urusan customer...jgn asik bising je byr bil lambat..servis korang tu lembab.. .turunkan pakej aku ke rm79...bertindaklah cepat beb..jgn asik suruh aku pegi centre je...skg dh pakai online chat pun masih suruh aku pegi branch..merepek la korang ni ...dengan kemajuan teknologi skg ni tk bole ke..nak mudahkan urusan customer..


Hai @rozipanji , cuba cerita apa masalah sekarang ni dulu.

 

Bagi kronologi kejadian, kami semua boleh bantu jika mampu. Kalau tulis macam ni tak ada siapa yang boleh tolong pun.


footer remstr 1.png

Contributing Citizen ✪

Re: Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..

hi tok adi..area presint 18r12 dan sewaktu dgnnya

Contributing Citizen ✪

Re: Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..

adoii bro Remstr ..yg aku post tu la masalahnya...bahasa melayu tu..takkan tk faham lagi 

Sheriff

Re: Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..


@rozipanji wrote:

adoii bro Remstr ..yg aku post tu la masalahnya...bahasa melayu tu..takkan tk faham lagi 


Dah baca, cuba paham tapi terlalu banyak isu dalam 1 perenggan dan tak paham kronologi dia.

 

kalo dah tau bangunan aku ni belum upgrade fibre optic..maklum la awal2..atau tukar terus pakej murah yg masih guna copper(maksimum 50mbps)..jangan la tipu existing customer..aku dah setahun lebih bayar rm210(plus gst..skg dh sst plak)... kalau pengguna tak tau hal copper n fibre ni..memang kena getah la macam aku ni yang bayar pakej lama30mbps

 

Perenggan atas ni contohnya, masa apply unifi dulu mmg dah tahu kan fiber atau copper? Dan untuk upgrade fiber di bangunan kediaman, JMB dan TM kena deal siap2. Kalau JMB tak bagi tak boleh masuk juga.

 

tiada upgrade turbo speed yg sepatutnya aku dpt speed 300mbps dengan fibre optic cable..

Bila tanya diaorg.. bila nak tukar cable lama kt apartment aku ni..diaorg jawab tk lama lagi(dh setahun lebih dh pun dia punya tak lama).

 

Yes, kalau copper memang takkan dapat turbo upgrade. Tak support. Tanya JMB ke tanya TM tu? kalau tanya TM kena ruhjuk point kat atas.

 

Ni pulak aku dpt tau yg Tiga sub con TM sepatutnya jalankan pemasangan ganti copper ke fibre telah ditamatkan kontrak...lagi la haru nak amik sub con baru..maka lambat lagi la tu nak tukar kt area aku ni..putrajaya dan negeri2 lain

 

untuk isu subcon - kontraktor ni, tak boleh nak komen sebab kami pun tak tahu. Komen kang jadi fitnah pula, haru nanti.

 

permudahkanlah urusan customer...jgn asik bising je byr bil lambat..servis korang tu lembab.. .turunkan pakej aku ke rm79...bertindaklah cepat beb..jgn asik suruh aku pegi centre je...skg dh pakai online chat pun masih suruh aku pegi branch..merepek la korang ni ...dengan kemajuan teknologi skg ni tk bole ke..nak mudahkan urusan customer..

 

Untuk yang ni, TM memang berusaha nak memudahkan urusan pelanggan. Ada urusan yg memang perlu ke TMpoint, sebab TMpoint ni dia ada kuasa tersendiri yang livechat tak boleh nak buat.

 

Harga turun ke RM79 untuk 30Mbps, rasanya tak dengar lagi melainkan pelanggan streamyx dan unifi lite.

 

Berkenaan servis lembab tu, pelanggan memang berhak untuk komplen. Boleh juga adukan ke saluran yang tersedia.

 

Ok?


footer remstr 1.png

Highlighted
Contributing Citizen ✪

Re: Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..


@remstr wrote:

@rozipanji wrote:

adoii bro Remstr ..yg aku post tu la masalahnya...bahasa melayu tu..takkan tk faham lagi 


Dah baca, cuba paham tapi terlalu banyak isu dalam 1 perenggan dan tak paham kronologi dia.

 

kalo dah tau bangunan aku ni belum upgrade fibre optic..maklum la awal2..atau tukar terus pakej murah yg masih guna copper(maksimum 50mbps)..jangan la tipu existing customer..aku dah setahun lebih bayar rm210(plus gst..skg dh sst plak)... kalau pengguna tak tau hal copper n fibre ni..memang kena getah la macam aku ni yang bayar pakej lama30mbps

 

Perenggan atas ni contohnya, masa apply unifi dulu mmg dah tahu kan fiber atau copper? Dan untuk upgrade fiber di bangunan kediaman, JMB dan TM kena deal siap2. Kalau JMB tak bagi tak boleh masuk juga.

 

--  bro remstr.. guna unifi dari rumah kl dah 2thn ..pastu pemindahan unifi ke putrajaya..

TM punya teknikal tk bagi info pun yg sini guna kabel copper...selepas diumum tahun lepas ..mengenai auto turbo speed ke 300mbps utk existing pakej 30mbps..sy tidak dimaklumkan utk itu..sudah setahun lebih dengan harga pakej yg sama tanpa upgrade..sy dah tanya pihak maintenance apartment ni..dia suruh Pihak TM untuk call mereka..sy pun bagi nombor maintenance kt TM..tapi tk da pun panggilan dibuat untuk berbincang dengan pihak maintenance apt. ni..

 

tiada upgrade turbo speed yg sepatutnya aku dpt speed 300mbps dengan fibre optic cable..

Bila tanya diaorg.. bila nak tukar cable lama kt apartment aku ni..diaorg jawab tk lama lagi(dh setahun lebih dh pun dia punya tak lama).

 

Yes, kalau copper memang takkan dapat turbo upgrade. Tak support. Tanya JMB ke tanya TM tu? kalau tanya TM kena ruhjuk point kat atas.

 

-- dua dua saya tanya..jawapannya tiada apa yg berlaku sampai sekarang antara mereka..

 

Ni pulak aku dpt tau yg Tiga sub con TM sepatutnya jalankan pemasangan ganti copper ke fibre telah ditamatkan kontrak...lagi la haru nak amik sub con baru..maka lambat lagi la tu nak tukar kt area aku ni..putrajaya dan negeri2 lain

 

untuk isu subcon - kontraktor ni, tak boleh nak komen sebab kami pun tak tahu. Komen kang jadi fitnah pula, haru nanti.

 

-- bro tk tau ek..tk pe la..nanti bro cari la sdiri ye info nya..hehe

 

permudahkanlah urusan customer...jgn asik bising je byr bil lambat..servis korang tu lembab.. .turunkan pakej aku ke rm79...bertindaklah cepat beb..jgn asik suruh aku pegi centre je...skg dh pakai online chat pun masih suruh aku pegi branch..merepek la korang ni ...dengan kemajuan teknologi skg ni tk bole ke..nak mudahkan urusan customer..

 

Untuk yang ni, TM memang berusaha nak memudahkan urusan pelanggan. Ada urusan yg memang perlu ke TMpoint, sebab TMpoint ni dia ada kuasa tersendiri yang livechat tak boleh nak buat.

 

--- Providers lain dh maju ke hadapan ..TM sepatutnya mendahului mereka..

kenapa bila bil lambat bayar bole hantar Sms..kenapa bila ada existing customer yg tk dapat auto upgrade turbo speed atau yg sewaktu dgnnya..tidak dimaklumkan melalui sms..walhal pakej skg(sama speed)  lagi rendah dari yg sy bayar skg...rm210..itupun dpt tahu dr kawan mengenai auto upgrade tu... bila sy call mereka..baru mereka jawab Apt. sy ni guna kabel lama..

 

Harga turun ke RM79 untuk 30Mbps, rasanya tak dengar lagi melainkan pelanggan streamyx dan unifi lite.

 

-- yg terbaru ada la bro..cuba check ..kalo dia tk turun harga..memang tk leh nak lawan providers lain lagi murah..

 

Berkenaan servis lembab tu, pelanggan memang berhak untuk komplen. Boleh juga adukan ke saluran yang tersedia.

 

Ok?

 

--- kalo dh ramai komplen.. buatlah sesuatu ke arah yang lebih memuaskan pelanggan... ibarat hidangan sgt la sedap di kedai makan..tapi servis macam kura2..sekali je la org akan datang dan akan jadi reputasi buruk pada kedai tu akan datang...


 

Contributing Citizen ✪✪

Re: Bayar mahal tapi tiada upgrade turbo speed..

senasib ler kita.. aku pn dk pakai yg speed 30mbps jgk.. yg bgtau nk upgrade dr cooper ke fiber tu dh dkt setahun dh.. harga pakej xleh reduce dh, nk upgrade pn xleh, kalu tmbah channel tv, kena tmbah bayar lg.. x adil lnsung.