Bill tiba2 melonjak naik

Bandang17
Contributing Citizen ✪✪

Bill tiba2 melonjak naik

bill tiba2 melonjak naik walaupun 2 bulan sebelumnya memang dah bayar extra. kalau naik sikit2 takpe, ni tiba2 naik dari 180 lebih ke 300 lebih. apa punca dia?

10 REPLIES 10
remstr
Mayor

Re: Bill tiba2 melonjak naik

Hai @Bandang17 ,

 

Susah nak cakap melainkan anda share keratan bill anda. Cadangan saya, anda boleh cuba hubungi support dulu, tanya dulu apa penjelasan mereka.


Bandang17
Contributing Citizen ✪✪

Re: Bill tiba2 melonjak naik

@remstr  tau dah. kata nya sebab ada subscribe smart device (TV). tapi bila check tracking, xde device pun. Item not found. dah contact TM & disuruh tunggu 30 hari untuk device sampai. risau tak sampai sebab tracking no xdapat guna.Lineclear tracking.png

Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Bill tiba2 melonjak naik

Anda ada add on any product dari TM ke?

Bandang17
Contributing Citizen ✪✪

Re: Bill tiba2 melonjak naik

ada tapi so far bila check tracking number tu item not found. seolah2 item tu tak di hantar pun. kata nya dalam 30 hari bekerja sampai tapi ni dah 22 hari bekerja sama je check tracking number masih takde pun item tu.

Bandang17
Contributing Citizen ✪✪

Re: Bill tiba2 melonjak naik

ada tapi so far bila check tracking number tu item not found. seolah2 item tu tak di hantar pun. kata nya dalam 30 hari bekerja sampai tapi ni dah 22 hari bekerja sama je check tracking number masih takde pun item tu.
azlanhanafiah
New-in-Town ✪

Re: Bill tiba2 melonjak naik

saya pon knpa bgtu ya

Wawa163
Sheriff

Re: Bill tiba2 melonjak naik

Hi @Bandang17 

 

Mungkin boleh terus contact 100 untuk semak tracking number anda. 

Wawa163
Sheriff

Re: Bill tiba2 melonjak naik

Hi @azlanhanafiah 

 

Boleh semak dahulu penyata bil. Kalau ada caj yang tidak sepatutnya, boleh rujuk mana-mana saluran TM untuk pengesahan. 

miid
New-in-Town ✪

Re: Bill tiba2 melonjak naik

saya dah 2 kali jadi mcm ni. alasan sebab pertama kali order, mrk akan charge double. add on device 2x. saya dah kena. bayar sampai rm500+. lepas tu nak naikkan credit limit mrk x bagi sbb dah maksimum padahal sy dah add on device. mrk x kasi. skrg ni kena bayar dulu over charge over limit baru mrk dpt increase credit limit..dah banyak kali call tm support 100 tp jawapan semua menghampakan. agent tak ada ilmu dlm menyelesaikan masalah