cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Dalam sistem kata port penuh, sedangkan baru tiga orang pengguna unify di blok PPR

Bobkurus
New-in-Town ✪

Dalam sistem kata port penuh, sedangkan baru tiga orang pengguna unify di blok PPR

Alamat rumah saya tiada dalam sistem untuk install internet sedangkan jiran di tingkat atas sudah memasang unify. 

 

Saya sudah dua tiga kali ke TM centre untuk register tapi bila sampai ke pihak teknikal, pasti akan diberitahu port sudah penuh, sedangkan hanya tiga pengguna sahaja yang menggunakan unify dalam blok rumah flat ni. Bila cuba register untuk Maxisfibre, masih juga ada isu di bahagian sistem TM yang mengatakan blok rumah saya tiada dalam coverage unify.

 

Isu sebelum ni adalah cable telefon building blok saya dicuri, tapi cable TM masih ada. Entah macam mana TM dah block dalam sistem untuk pemasangan di blok rumah saya, sampai sekarang masih belum unblock di dalam sistem. Sebab tu lah bila ke TM point untuk mohon install unify/streamyx mesti dalam sistem akan pop-up mengatakan port unify dah penuh, sedangkan baru 3 user dalam blok ni yang menggunakan unify! 

 

Saya dah habis banyak masa ulang alik ke TM centre nak settlekan hal ni tapi end up takda apa tindakan dari TM, sedangkan saya memerlukan sangat internet di rumah. Minta sesapa dari TM yang rasa bertanggungjawab tolog selesaikan masalah saya ni. 

1 REPLY 1
xkhamoushx
Contributing Citizen ✪✪

Re: Dalam sistem kata port penuh, sedangkan baru tiga orang pengguna unify di blok PPR

@KE you cuba try enquire sekali lagi kat twitter @helpmeunifi dari you ke TM Point tu ulang-alik kan? minta derang check sekali lagi. mana nak tau alamat tu salah key in ke apa...mcm pelik if unit lain ada tapi unit you takda kan?

 

 

 


@Bobkurus wrote:

Alamat rumah saya tiada dalam sistem untuk install internet sedangkan jiran di tingkat atas sudah memasang unify. 

 

Saya sudah dua tiga kali ke TM centre untuk register tapi bila sampai ke pihak teknikal, pasti akan diberitahu port sudah penuh, sedangkan hanya tiga pengguna sahaja yang menggunakan unify dalam blok rumah flat ni. Bila cuba register untuk Maxisfibre, masih juga ada isu di bahagian sistem TM yang mengatakan blok rumah saya tiada dalam coverage unify.

 

Isu sebelum ni adalah cable telefon building blok saya dicuri, tapi cable TM masih ada. Entah macam mana TM dah block dalam sistem untuk pemasangan di blok rumah saya, sampai sekarang masih belum unblock di dalam sistem. Sebab tu lah bila ke TM point untuk mohon install unify/streamyx mesti dalam sistem akan pop-up mengatakan port unify dah penuh, sedangkan baru 3 user dalam blok ni yang menggunakan unify! 

 

Saya dah habis banyak masa ulang alik ke TM centre nak settlekan hal ni tapi end up takda apa tindakan dari TM, sedangkan saya memerlukan sangat internet di rumah. Minta sesapa dari TM yang rasa bertanggungjawab tolog selesaikan masalah saya ni. 



@Bobkurus wrote:

Alamat rumah saya tiada dalam sistem untuk install internet sedangkan jiran di tingkat atas sudah memasang unify. 

 

Saya sudah dua tiga kali ke TM centre untuk register tapi bila sampai ke pihak teknikal, pasti akan diberitahu port sudah penuh, sedangkan hanya tiga pengguna sahaja yang menggunakan unify dalam blok rumah flat ni. Bila cuba register untuk Maxisfibre, masih juga ada isu di bahagian sistem TM yang mengatakan blok rumah saya tiada dalam coverage unify.

 

Isu sebelum ni adalah cable telefon building blok saya dicuri, tapi cable TM masih ada. Entah macam mana TM dah block dalam sistem untuk pemasangan di blok rumah saya, sampai sekarang masih belum unblock di dalam sistem. Sebab tu lah bila ke TM point untuk mohon install unify/streamyx mesti dalam sistem akan pop-up mengatakan port unify dah penuh, sedangkan baru 3 user dalam blok ni yang menggunakan unify! 

 

Saya dah habis banyak masa ulang alik ke TM centre nak settlekan hal ni tapi end up takda apa tindakan dari TM, sedangkan saya memerlukan sangat internet di rumah. Minta sesapa dari TM yang rasa bertanggungjawab tolog selesaikan masalah saya ni.