cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

New-in-Town ✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

Ye.. memang dah kena tipu

Sheriff

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

hi @Peekry @Chaizzat ,

 

Jom kita berforum dengan berhemah ya.

 

Pelan untuk pengguna Streamyx ini baru sahaja diumumkan, ini adalah untuk para pengguna Streamyx yang tiada liputan unifi.

 

Tiada istilah "tipu" di sini. Janganlah kita negatif sangat ya Smiley Happy


footer remstr 1.png

Sheriff

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

Hai @KoayHH @Peekry @Chaizzat @leftenan9999 

 

Dah tahu ke, unifi lite 10Mbps pun akan dapat pengurangan harga.

 

Bila dah umum barulah kita boleh sembang ya Smiley Happy


footer remstr 1.png

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@KoayHH wrote:

When this so called "fake unifi" Unifi Lite 10mbps package will be upgraded or it's price will be reduced???

Currently i have to pay about RM150.00 per month for only 10mbps ADSL Copper connection....

since streamyx 8mbps package will be reduced to RM69.00 so when is Unifi Lite 10mbps turn???


Hi @KoayHH

I'm currently on Unifi Lite 10mbps plan with remaining 7 month contract. I have requested for the removal of Unifi TV package yesterday since i rarely use it. The price for my package is RM99+RM30 for Unifi Lite+Unifi TV, which is RM129/month. After the #khabarbaik announcement, it should be RM69+RM30 for the new Unifi Lite+Unifi TV package, which is RM99/month.

But since i have requested the Unifi TV package to be removed, I should enjoy the Unifi Lite package with the new price of RM69/month. Hope that helps :-)

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@leftenan9999 wrote:

SAYA PUN MAHU TANYA, SAYA GUNA 10MBPS, ADAKAH HARGANYA AKAN TURUN KE RM69 ATAU BAGAIMANA..HARGA SKG SANGAT MAHAL


Jangan risau tuan @leftenan9999 . Pelanggan Unifi Lite pun akan dapat pengurangan harga ke RM69/bulan. Saya pun salah seorang pengguna Plan Unifi Lite 10mbps. Semalam saya dah livechat dan bertanya tentang pengumuman #khabarbaik. Jadi dengan langganan Unifi Lite+Unifi TV saya sekarang berharga RM99+RM30=RM129/bulan, akan dikurangkan ke RM69+RM30=RM99/bulan.

 

Tapi saya dah request untuk remove langganan Unifi TV tu sebab tak guna pun. Jadi mulai bulan september nanti, saya akan bayar RM69/bulan untuk Plan Unifi Lite. Tolak tambah SST, dalam RM70 lebih la Smiley Very Happy

Contributing Citizen ✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

@TheHR 
I have chat with unifi livechat for the same request (remove my unifi tv package RM60) but unifi support kate xbleh remove Smiley Sad sebab unifi tv ni package sekali gan unifi lite 10mbps plan.....nape xsama gan u?????
My current package RM150:
Unifi Lite: RM90
Unifi TV: RM60

 

Lepas september unifi support kate deduct RM21 (RM90-RM69) saje....harge package unifi lite 10mbps i masih dlm harge yg tinggi RM129 Smiley Sad Smiley Sad Smiley Sad
Nak mintak tolong u all for penyelesaian...especially @TheHR @remstr 

Thanks!

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@KoayHH wrote:

@TheHR 
I have chat with unifi livechat for the same request (remove my unifi tv package RM60) but unifi support kate xbleh remove Smiley Sad sebab unifi tv ni package sekali gan unifi lite 10mbps plan.....nape xsama gan u?????
My current package:
Unifi Lite: RM90
Unifi TV: RM60

 

Lepas september unifi support kate deduct RM21 (RM90-RM69) saje....harge package unifi lite 10mbps i masih dlm harge yg tinggi RM129 Smiley Sad Smiley Sad Smiley Sad
Nak mintak tolong u all for penyelesaian...especially @TheHR @remstr 

Thanks!


@KoayHH 

Eh, pelik betul lah. Saya pun baru je request untuk terminte Unifi TV semalam dekat livechat Unifi.

My current package :

Unifi Lite 10mbps : RM69

Unifi TV : RM30

Total package : RM129 (excluding SST)

 

How come your Unifi Lite package is RM90+RM69? BTW my Unifi TV is the one that can watch on smartphone and computer, which is Unifi PlayTV. Beza sangat harganya dengan package encik tu. Kalau saya tengok existing package encik tu RM90+RM60=RM150. Same 10mbps speed, same package but different price? How come your Unifi Lite 10mbps price is RM150 and my Unifi Lite 10mbps is RM129? Pening saya sekarang Smiley Mad

Contributing Citizen ✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

@TheHR 

My one ada hypptv, jan 2019 baru upgraded dari streamyx 8mbps to unifi lite 10mbps xpi xde contract....but but skrg ni problem gan unifi tv package ni....kenape xleh nk remove???? Since package i xde contract...dh berbicara gan unifi support pun sama je....

So nampanya mmg unifi lite ni TIPU je....even turun harge RM69 utk semuo Unifi lite included all streamyx users xpi pengguna setia macam i tetap kena bayar harge yg tinggi utk speed yg lembap....FYI I dh guna TM more than 7 years, ni cara TM layan pengguna setia kononnya...

 

@remstr i try not to cakap perkataan TIPU xpi mmg nampak sgt TIPU dlm package unifi lite saya ni, sebab nk remove/unsubscribe unifi tv package pun xleh....So ape gunanya turunkan harge to RM69???

unless u dpt tolong dlm case2 macam ni else mmg perkataan TIPU masih sesuai digunakan dlm context ni... hopefully u dpt tolong @remstr , thanks first!

Utk pengetahuan @Peekry @Chaizzat @leftenan9999 juge...

Highlighted
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@KoayHH wrote:

@TheHR 

My one ada hypptv, jan 2019 baru upgraded dari streamyx 8mbps to unifi lite 10mbps xpi xde contract....but but skrg ni problem gan unifi tv package ni....kenape xleh nk remove???? Since package i xde contract...dh berbicara gan unifi support pun sama je....

So nampanya mmg unifi lite ni TIPU je....even turun harge RM69 utk semuo Unifi lite included all streamyx users xpi pengguna setia macam i tetap kena bayar harge yg tinggi utk speed yg lembap....FYI I dh guna TM more than 7 years, ni cara TM layan pengguna setia kononnya...

 

@remstr i try not to cakap perkataan TIPU xpi mmg nampak sgt TIPU dlm package unifi lite saya ni, sebab nk remove/unsubscribe unifi tv package pun xleh....So ape gunanya turunkan harge to RM69???

unless u dpt tolong dlm case2 macam ni else mmg perkataan TIPU masih sesuai digunakan dlm context ni... hopefully u dpt tolong @remstr , thanks first!

Utk pengetahuan @Peekry @Chaizzat @leftenan9999 juge...


@KoayHH 

Sama la encik. Saya baru livechat semula dengan pihak TM. Semalam kata boleh terminate Unifi TV. Hari ni cakap tak boleh pulak. Kena game lah nampaknya ni. Aduhh, cissss

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

sedih mcm ni. baru nk merasa byr rm69 sebulan tanpa unifi tv pack. mengarut betul bkn guna pun. byr rm30 membazir je. #kenakencingTM