cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

Sheriff

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@fikri1992 wrote:

sedih mcm ni. baru nk merasa byr rm69 sebulan tanpa unifi tv pack. mengarut betul bkn guna pun. byr rm30 membazir je. #kenakencingTM


Masa langgan haritu memang dah dinyatakan TV pack sekali kan. Tiada istilah kena kencing jika dua dua pihak sudah bersetuju untuk melanggan dan memberi langganan.

 

Jika rasa membazir, sy sarankan untuk @fikri1992 tukar ke pakej yang tiada TV, bergantung pada kontrak.

 

Jika masih tak puas hati juga, kami di sini tak boleh nak menolong anda. Cuma kami di sini berharap jika kita berforum secara berhemah dan juga positif, dont spread hatred.


footer remstr 1.png

Sheriff

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@KoayHH wrote:

@TheHR 

My one ada hypptv, jan 2019 baru upgraded dari streamyx 8mbps to unifi lite 10mbps xpi xde contract....but but skrg ni problem gan unifi tv package ni....kenape xleh nk remove???? Since package i xde contract...dh berbicara gan unifi support pun sama je....

So nampanya mmg unifi lite ni TIPU je....even turun harge RM69 utk semuo Unifi lite included all streamyx users xpi pengguna setia macam i tetap kena bayar harge yg tinggi utk speed yg lembap....FYI I dh guna TM more than 7 years, ni cara TM layan pengguna setia kononnya...

 

@remstr i try not to cakap perkataan TIPU xpi mmg nampak sgt TIPU dlm package unifi lite saya ni, sebab nk remove/unsubscribe unifi tv package pun xleh....So ape gunanya turunkan harge to RM69???

unless u dpt tolong dlm case2 macam ni else mmg perkataan TIPU masih sesuai digunakan dlm context ni... hopefully u dpt tolong @remstr , thanks first!

Utk pengetahuan @Peekry @Chaizzat @leftenan9999 juge...


Hi @KoayHH , sabar ya. semua benda kita boleh bincang. Check inbox anda ya.


footer remstr 1.png

Highlighted
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

Hai.

 

Hari ini saya ada news berkenaan Unifi TV. Dalam pukul 6.20pm-6.30pm petang tadi, saya telah mendapat panggilan dari pihak TM yang bertanyakan kepada saya mengenai permohonan saya untuk menamatkan perkhidmatan Unifi TV pada minggu lepas. Menurut makluman pihak TM, saya boleh membuat permohonan untuk menamatkan Unifi TV saya semula, setelah harga baru yang diumumkan sempena #khabarbaik baru² ini mula dikuatkuasakan.

 

Jadi, seperti yang telah dimaklumkan oleh pihak TM menerusi perbualan telefon tadi, saya boleh menamatkan perkhidmatan Unifi PlayTV Lite saya, setelah harga baru #khabarbaik mula dikuatkuasakan pada bulan hadapan. 

 

Itu sahaja perkongsian dari saya. Saya akan buat permohonan semula untuk menamatkan perkhidmatan Unifi TV ini. Saya akan update lagi berkenaan Unifi TV ini pada bulan hadapan. Fingers crossed. Smiley HappySmiley Happy

Contributing Citizen ✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@TheHR wrote:

Hai.

 

Hari ini saya ada news berkenaan Unifi TV. Dalam pukul 6.20pm-6.30pm petang tadi, saya telah mendapat panggilan dari pihak TM yang bertanyakan kepada saya mengenai permohonan saya untuk menamatkan perkhidmatan Unifi TV pada minggu lepas. Menurut makluman pihak TM, saya boleh membuat permohonan untuk menamatkan Unifi TV saya semula, setelah harga baru yang diumumkan sempena #khabarbaik baru² ini mula dikuatkuasakan.

 

Jadi, seperti yang telah dimaklumkan oleh pihak TM menerusi perbualan telefon tadi, saya boleh menamatkan perkhidmatan Unifi PlayTV Lite saya, setelah harga baru #khabarbaik mula dikuatkuasakan pada bulan hadapan. 

 

Itu sahaja perkongsian dari saya. Saya akan buat permohonan semula untuk menamatkan perkhidmatan Unifi TV ini. Saya akan update lagi berkenaan Unifi TV ini pada bulan hadapan. Fingers crossed. Smiley HappySmiley Happy


Hi @TheHR  nampaknye ko mmg lucky ye, happy utk ko Smiley Happy
Pihak TM amik prihatin terhadap permohonan ko....Nasib i terok skit, langsong kena rejected bile mintak penamatan kat livechat and xde follow-up langsong after that....now dok pikir nak tuker kat other telco broadband dah sebab nampak sgt TM cam x appreciate pelanggan lame and setia...Sedih tgk bill yg mahal gan speed yg lembap, pade hal member2 lain pule byr mureh gan speed yg laju....nasib la tu Smiley Sad

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@KoayHH wrote:

@TheHR wrote:

Hai.

 

Hari ini saya ada news berkenaan Unifi TV. Dalam pukul 6.20pm-6.30pm petang tadi, saya telah mendapat panggilan dari pihak TM yang bertanyakan kepada saya mengenai permohonan saya untuk menamatkan perkhidmatan Unifi TV pada minggu lepas. Menurut makluman pihak TM, saya boleh membuat permohonan untuk menamatkan Unifi TV saya semula, setelah harga baru yang diumumkan sempena #khabarbaik baru² ini mula dikuatkuasakan.

 

Jadi, seperti yang telah dimaklumkan oleh pihak TM menerusi perbualan telefon tadi, saya boleh menamatkan perkhidmatan Unifi PlayTV Lite saya, setelah harga baru #khabarbaik mula dikuatkuasakan pada bulan hadapan. 

 

Itu sahaja perkongsian dari saya. Saya akan buat permohonan semula untuk menamatkan perkhidmatan Unifi TV ini. Saya akan update lagi berkenaan Unifi TV ini pada bulan hadapan. Fingers crossed. Smiley HappySmiley Happy


Hi @TheHR  nampaknye ko mmg lucky ye, happy utk ko Smiley Happy
Pihak TM amik prihatin terhadap permohonan ko....Nasib i terok skit, langsong kena rejected bile mintak penamatan kat livechat and xde follow-up langsong after that....now dok pikir nak tuker kat other telco broadband dah sebab nampak sgt TM cam x appreciate pelanggan lame and setia...Sedih tgk bill yg mahal gan speed yg lembap, pade hal member2 lain pule byr mureh gan speed yg laju....nasib la tu Smiley Sad


Hi @KoayHH. Kalau betul macam apa yang pihak TM mention masa call tempoh hari, then memang bertuah la. Apa² pun kena tunggu new bill cycle next month. Sebab pihak TM sendiri yang maklumkan pasal Unifi TV ni pada saya. Kejap tak boleh terminate Unifi TV, kejap kena tunggu new price taking effect, which is next month. So, saya akan update lagi pasal Unifi TV ni next month atau mid October nanti. Ni pun fingers crossed je ni. My mind is still going 50-50 with TM decision's for my Unifi TV subscription. Tak letak harapan tinggi pun. Smiley Tongue

 

Kalau tempat encik ada support full fibre, boleh try survey Home Fibre C (unlimited). They just deployed it nationwide starting 1st Aug. Sebelum ni just offered in Sabah area. Tempat saya belum support full fibre lagi, so kena stick around with the only option, which is Unifi Lite. Cheers mate Smiley Happy

 

New-in-Town ✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

Hi , can i know what the update ? i have same case with miss...but my price is internet Rm 70 + RM 60 hypptv...RM 130 per month now...

so after reduce price only RM 1 different...

ask for cancel hypptv also cant...

use tm for so long time...but now still cant enjoy the most benefit price...

 

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@Whiskying wrote:

Hi , can i know what the update ? i have same case with miss...but my price is internet Rm 70 + RM 60 hypptv...RM 130 per month now...

so after reduce price only RM 1 different...

ask for cancel hypptv also cant...

use tm for so long time...but now still cant enjoy the most benefit price...

 


@Whiskying

As mentioned by Unifi earlier this month, to those existing Streamyx (1mbps, 2mbps, 4mbps, 8mbps) & Unifi Lite (10mbps) users, and are paying more than RM69/month for their Internet, will get the benefit of the new price in their September bill. This price is excluding Unifi TV pack which will be calculated later after the bill has been finalized.

 

About the Unifi TV pack, it comes with every Unifi Package when customers register as part of their Tripe-Play Pack which consist Internet, VoIP, Unifi TV.

 

If you have any hesitation, please do contact with Unifi Livechat.

 

Note : My request for the termintation of Unifi TV also got rejected earlier this month. Smiley Indifferent

Contributing Citizen ✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package

I'm paying RM157.95 per month also for Unifi Lite 10mpbs (Unifi Lite RM99, TV RM30, Landline RM20, SST RM8.95). Quite an expensive plan as I'm staying in old condo with copper line, so only be given this Unifi Lite option. When I asked to cancel TV also cannot, no advice from live support to reduce my plan fee also, only know to taichi me to call their other departments. At the meantime, been receiving calls from Maxis and Time to switch to their more value plans (only RM99 with much faster speeds, no frills).

 

Any suggestion from other users? stick till September for khabarbaik? or switch out?

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@WilsonC wrote:

I'm paying RM157.95 per month also for Unifi Lite 10mpbs (Unifi Lite RM99, TV RM30, Landline RM20, SST RM8.95). Quite an expensive plan as I'm staying in old condo with copper line, so only be given this Unifi Lite option. When I asked to cancel TV also cannot, no advice from live support to reduce my plan fee also, only know to taichi me to call their other departments. At the meantime, been receiving calls from Maxis and Time to switch to their more value plans (only RM99 with much faster speeds, no frills).

 

Any suggestion from other users? stick till September for khabarbaik? or switch out?


@WilsonC 

How come your bills got landline charges of RM20? The difference price for Unifi Lite 10mbps is really confusing. My current plan is also Unifi Lite 10mbps (Internet RM99, Unifi PlayTV Lite RM30, SST 6%), but there is no charges for landline. If i make a few calls, then TM will start charging me per call/minute, but not fixed RM20 every month. I rarely used landline to make calls. So my bills will be around RM130++ every month. This is really weird mate. When the new price taking effect next month, my plan will be (Internet RM69, Unifi PlayTV Lite RM30, SST 6%).

 

I prefer Time because they offer value plan with faster speed. But since my house is landed type and not 100% fibre supported, Unifi Lite 10mbps is my only option. I heard about this Nexlife that offer Home Internet (30mbps unlimited) + Mobile Internet (unlimited) with only RM100/month. Unfortunately, my area doesn't get the services because they uses fibre as their backend. Smiley Happy

Contributing Citizen ✪

Re: Expensive ADSL Copper Unifi Lite 10mbps Package


@TheHR wrote:

@WilsonC wrote:

I'm paying RM157.95 per month also for Unifi Lite 10mpbs (Unifi Lite RM99, TV RM30, Landline RM20, SST RM8.95). Quite an expensive plan as I'm staying in old condo with copper line, so only be given this Unifi Lite option. When I asked to cancel TV also cannot, no advice from live support to reduce my plan fee also, only know to taichi me to call their other departments. At the meantime, been receiving calls from Maxis and Time to switch to their more value plans (only RM99 with much faster speeds, no frills).

 

Any suggestion from other users? stick till September for khabarbaik? or switch out?


@WilsonC 

How come your bills got landline charges of RM20? The difference price for Unifi Lite 10mbps is really confusing. My current plan is also Unifi Lite 10mbps (Internet RM99, Unifi PlayTV Lite RM30, SST 6%), but there is no charges for landline. If i make a few calls, then TM will start charging me per call/minute, but not fixed RM20 every month. I rarely used landline to make calls. So my bills will be around RM130++ every month. This is really weird mate. When the new price taking effect next month, my plan will be (Internet RM69, Unifi PlayTV Lite RM30, SST 6%).

 

I prefer Time because they offer value plan with faster speed. But since my house is landed type and not 100% fibre supported, Unifi Lite 10mbps is my only option. I heard about this Nexlife that offer Home Internet (30mbps unlimited) + Mobile Internet (unlimited) with only RM100/month. Unfortunately, my area doesn't get the services because they uses fibre as their backend. Smiley Happy


@TheHR

Thanks for pointing out. Now I know landline can be not fixed charged. Smiley Sad My plan started in May 2017, this landline charges came together as bundled package (unlimited call to other landlines with a fixed monthly RM20). Not that I need this landline in my house, its basically I've got no choice but to subscribe it during that time. And as expected, TM will not bother to "reduce" it once you started rolling your contract, even knowing that you barely use the landline. 

 

For us copper line broadband user ( https://unifi.com.my/personal/home/broadband ), is it misleading to say their plan is as low as RM69? But when subscribing, then say you must bundle with additional RM30 for TV pack? In that case, shouldn't it be more rightful to say their package is RM99?

 

And I was told for Time Fibre is available at my unit condo. Even though the condo is still using copper line, they will pull the fibre cable to my unit. I'm not a technical person, but should mean something like this. Smiley Very Happy