Internet connection filed

Ady88
Contributing Citizen ✪

Internet connection filed

Hello hi,

Berkaitan internet connection, Rumah saya start dari sabtu lagi tak ada internet connection saya da cuba chat tm dekat app's tapi tak membantu langsung macam tak ada fungsi je chat tu. Mungkin sambungan cable dalam  bilik pot bangunan ni putus lagi. Sebab ini kali ke4 jadi. Sebelum ni technician cakap kenapa installer tu pakai cable putih. Sepatut standardnya pakai cable hitam. 

Saya minta jasa tm untuk check.  Sebab kami perlu kan internet untuk study dan kerja dari rumah.

6 REPLIES 6
Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Internet connection filed

Anda dah cuba call 100 untuk buka report masih tak boleh juga ke tuan?

Atashinchi
Sheriff

Re: Internet connection filed

Hi, @Ady88.

 

Anda chat dengan BOT (Maya) ke atau dengan Livechat agen? Selain Livechat, anda boleh buat laporan dengan hubungi talian TM100 atau saluran yang dinyatakan pada link: https://home.unifi.com.my/support/contact-us untuk pihak technician buat pemeriksaan lanjut punca kerosakan tersebut.

Ejah89
Sheriff

Re: Internet connection filed

Hai, @Ady88. Anda dah berjaya buat laporan ke?
Ady88
Contributing Citizen ✪

Re: Internet connection filed

Da settle tusn. Saya da call 2 kali. Kurang dari 24 jam, petang technician da sampai.

terima kasih pada technician tu.

Ady88
Contributing Citizen ✪

Re: Internet connection filed

Da settle tuan
bintang_
Sheriff

Re: Internet connection filed

 


@Ady88 wrote:
Da settle tuan

kira ngam lah tu tuan dah settle👍 

Internet skrg ni pun dah macam air/nasi. Kalau takda rasa tak bernyawa lah 😅 Apa pun tuan, boleh juga cuba buat basic troubleshooting kat https://easyfix.unifi.com.my kalau jadi lagi next time.