Internet tak dapat pakai selepas reset router

_1qbaL
New-in-Town ✪

Internet tak dapat pakai selepas reset router

Baru je lepas reset router.......pastu internet not connected.....apa patut saya buat?

5 REPLIES 5
AstralDragon90
Sheriff

Re: Internet tak dapat pakai selepas reset router

Hai, @_1qbaL . Saya sedih mendengar apa yang telah berlaku. Adakah anda cuba tutup dan buka semula router (melalui butang off/on), atau anda tekan butang reset?

 

Untuk makluman, anda boleh menggunakan EasyFix bagi bantuan layan diri berkenaan masalah teknikal. Sila layari https://easyfix.unifi.com.my untuk penyelesaian masalah yang lebih pantas berkenaan unifi.

 

Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Internet tak dapat pakai selepas reset router

Kalau anda total reset router,semua configuration akan lost dan totally no connection dan kena setup balik but first call 100 untuk minta details ID dan password PPPoE unifi anda dulu

Wawa163
Sheriff

Re: Internet tak dapat pakai selepas reset router

Hi @_1qbaL . Kalu anda reset router, anda kena setting semula router untuk dapatkan semula connection. Lebih baik contact 100 untuk bantuan. Boleh juga dapatkan bantuan kat saluran TM di sini > https://home.unifi.com.my/support/contact-us

EmiRaf
New-in-Town ✪

Re: Internet tak dapat pakai selepas reset router

What if, masa live chat tu dia suruh reset. Then tak ada internet langsung. Lepas tu, kata nak hantar technician. The best part, tak pasal2 dah inform rm53 charges per visit.

_Kuza_
Sheriff

Re: Internet tak dapat pakai selepas reset router

Kalau ada tekan butang reset pada router, anda perlu configure semula router sebab semua setting pada router hilang selepas reset. Tapi, saya pernah call 100 dan Live Chat, mereka hanya suruh restart router sahaja (off dan on semula router). Jika hanya restart router, tidak perlu setting semula.