cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Macam mana nk aktifkan 5ghz balik?

Hasnol04
New-in-Town ✪

Macam mana nk aktifkan 5ghz balik?

Saya guna modem model tp link archer VR1200v........ sepatutnya sblum ni wifi saya ada 5ghz and 2.4ghz tpi saya tertekan satu butang yg tulis "wifi" dan 5ghz tu hilang dan hanya tinggal 2.4ghz je......so mcm mne nk aktifkan balik 5ghz tu?

3 REPLIES 3
Hasnol04
New-in-Town ✪

Macam mana nk aktifkan 5ghz balik?

Saya guna modem model tp link archer VR1200v........ sepatutnya sblum ni wifi saya ada 5ghz dan 2.4ghz tpi saya tertekan satu butang yg tulis "wifi" and 5ghz tu hilang tinggal 2.4ghz je.......so skrg ni mcm mne nk aktifkan balik 5ghz tu?

anr077
Mayor

Re: Macam mana nk aktifkan 5ghz balik?

Hai,

 

Anda dah cuba turn off dan tunggu beberapa minit kemudia turn on semula dan tengok adakah masih sama? Jika ya boleh terus buat aduan dengan livechat team ya.

 

zaimani
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Macam mana nk aktifkan 5ghz balik?

Masuk ke router anda.Default :admin password:admin atau lihat pada belakang. Selalunya 192.168.1.1

Pergi ke basic..... wireless setting. Pastikan Enable 5G dan uncheck hide SSID. Jika tak jadi tekan reset button selama beberapa saat (biasanya 5 saat) sehingga semua lampu menyala.Cuba sekali lagi. Good Luck

 

enable.jpg