cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Melanggan 300mbps yg dpt 49.9mbps apa pasal ni

amirmir
Contributing Citizen ✪

Melanggan 300mbps yg dpt 49.9mbps apa pasal ni

 

Screenshot_20210731_103602_com.android.chrome.jpg

 

7 REPLIES 7
amirmir
Contributing Citizen ✪

Aku melanggan 300mbps apa pasal dapat 70mbps je

 
ojsec
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Melanggan 300mbps yg dpt 49.9mbps apa pasal ni

boleh tanya kamu guna apa untuk dapat 49.9mbps tu ? mobile phone ? laptop wifi ? atau PC network.

kalang2 device punya link speed tak dapat tinggi , speed test tak akan lebih dari link speed.

gambar bawah , link speed dapat 26mbps , speed test hanya dapat 10mbps , wifi ada lost .

Xiaomi Note3 connect 2.4GHzXiaomi Note3 connect 2.4GHzspeed test for 2.4GHzspeed test for 2.4GHz

wifi.png

amirmir
Contributing Citizen ✪

Re: Melanggan 300mbps yg dpt 49.9mbps apa pasal ni

Saya Nk buat Apa skrg.. 

amirmir
Contributing Citizen ✪

Re: Melanggan 300mbps yg dpt 49.9mbps apa pasal ni

Laptop hanye 1 je pakai itu pun jarang pakai Bos.. 

Saya pakai adriod tv.. 

Handset ada 3.. 

... Ni sebab ke Tuan.. 

 

remstr
Mayor

Re: Melanggan 300mbps yg dpt 49.9mbps apa pasal ni

Hai @amirmir ,

 

Menggunakan handphone, anda tak akan dapat speed 300Mbps. Speed itu hanya boleh dicapai menggunakan laptop dan sambungan kabel dari router terus ke laptop.

 

Android TV anda juga tak akan dapat 300Mbps, melainkan TV anda support highspeed dan menggunakan kabel untuk sambungan internet bukan wifi.

 

Apa yang anda boleh buat sekarang adalah cuba guna laptop anda untuk buat speedtest, dan sambungkan kabel, bukan wifi.


amirmir
Contributing Citizen ✪

Re: Melanggan 300mbps yg dpt 49.9mbps apa pasal ni

.. Tiada perubahan.. 

Masih sama lagi

remstr
Mayor

Re: Melanggan 300mbps yg dpt 49.9mbps apa pasal ni

Hai @amirmir ,

 

Berapa anda dapat selepas guna laptop & kabel?