cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Missing address

Badri26
Contributing Citizen ✪

Missing address

Fibre sudah ada service kat taman. Cuma TM sales kata alamat tak de! Missing address kata  nya. Suruh  pergi TM Point buat register. Bila check katanya pulak tak de coverage! Tak boleh nak register. Katanya siap pasang FTP hujung bulan 1 dan kemudian hujung bulan 3, sampai sekarang dah 5 bulan , tak de apa apa pun! Macam mana nak buat lagi ya?

9 REPLIES 9
remstr
Mayor

Re: Missing address

Hai @Badri26 ,

 

Umum tahu PKP/MCO telah menjadikan sesetengah kerja menjadi lambat. Cara yang terbaik bagi anda masih lagi TMpoint terdekat. BIla baca apa yg anda tulis, kemungkinan pemasangan masih belum selesai 100%.


Badri26
Contributing Citizen ✪

Re: Missing address

Hi, dah dua kali pergi TM Point. Dua kali pun tak de apa apa progress. Beri tarikh dua  kali, pun tak tetapi, bulan January Dan hujung bulan March. January Dan February belum MCO. Semalam check den 100, masih tak de lagi. Janji dulu bulan Disember install, siap register dengan agen, thumbprint ambil bulan Nov2019. So masih tak ada apa lagi. Sini saya Cuba nasib pulak. Kalau tak de juga, saya tak nak dah lah. Ini bukan Hal MCO dah. Ada 2 bulan nak pasang FTP,infra dah ada, cuma TM je, nak buat ke tak nak

Badri26
Contributing Citizen ✪

Re: Missing address

Tiang dp depan rumah. Siap bulan Oct 2019. Cuma nak pasang FTP, Kotak empat segi sampai sekarang pun tak boleh, cuma missing address jada Susan.Tiang dp depan rumah. Siap bulan Oct 2019. Cuma nak pasang FTP, Kotak empat segi sampai sekarang pun tak boleh, cuma missing address jada Susan.

 

remstr
Mayor

Re: Missing address

Hai @Badri26 ,

 

Anda boleh share full address dengan saya melalui private message.

Jangan lupa letak contact number anda juga.


Badri26
Contributing Citizen ✪

Re: Missing address

Boleh tolong ke?...nanti saya PM...thank you!

Paul1
Contributing Citizen ✪

Re: Missing address

hi can you help me? Missing address and can't proceed for submission.

ENajib
Contributing Citizen ✪✪

Re: Missing address

Saya menghadapi masalah alamat tertinggal di kawasan taman. Rumah lorong berdekatan telah berjaya dipasang unifi.com. Saya register melalui agen yang urus pemasangan pemasangan unifi sebelah rumah. Status masih menunggu. Tiada info dr tm reseller. Jadi sy amik keputusan utk melalui terus unifi.com
Ni no rujukan sy
1-21-SA0496890

remstr
Mayor

Re: Missing address

Hai @ENajib @Paul1 ,

 

Missing address disini bermaksud tiada infra atau infra belum siap. Jika tiada tiang berdekatan dengan rumah anda maksudnya tiada infra.

 

Tiada infra pada hemat saya akan memakan masa yang agak lama. Timeline bagi tiada port adalah 2 minggu hingga ke 6 bulan, tiada infra mungkin lebih dari itu.

 

Apa yang anda boleh buat adalah daftar minat sebagai waiters di TMpoint atau melalui slof form -->

https://unifi.com.my/unifi-en/ijoin/slof.page


ENajib
Contributing Citizen ✪✪

Re: Missing address

Saya sudah mengisi slof form dan tidak dapat dipastikan  punca port penuh atau missing address. Ejen penjual saya tidak dapat memberi maklumat yang memuaskan. Masih menunggu. Sangat memerlukan capaian unifi fibre. Mohon bantuan.