Mohamad rasyidee

Shatijah85
New-in-Town ✪

Mohamad rasyidee

Sya nk byr tunggakn unifi melalui online banking tp xboleh.. Ada cara lain x utk sya buat pembayran secara online banking... Sbb kaunter unifi jauh nk pergi.. 

4 REPLIES 4
nabiela
Sheriff

Re: Mohamad rasyidee

Hi @Shatijah85 .Boleh cuba buat pembayaran guna JomPAY melalui online banking. Untuk akaun unifi, kod Biller JomPAY 8888, masukkan nombor akaun pada Ref 1. Boleh semak saluran pembayaran TM yang lain juga ya  (https://community.unifi.com.my/t5/Bill-Payment/Where-can-I-pay-my-unifi-bills/ta-p/8927). Harap membantu. Smiley Happy

WriteToBi
Sheriff

Re: Mohamad rasyidee

Hai, @Shatijah85. Selain dari "online banking" anda juga boleh buat pembayaran melalui portal unifi di https://unifi.com.my/ atau aplikasi myunifi, selain membuat pembayaran anda juga boleh menyemak dan mengurus akaun unifi anda dengan lebih mudah melalui portal tersebut.

noorshazmil
Upholding Citizen ✪

Re: Mohamad rasyidee

boleh guna shopee. boost. 

_yesri_12
Sheriff

Re: Mohamad rasyidee

Hai, @Shatijah85 , boleh juga cuba buat pembayaran melalui Touch n Go ewallet, Shopee, Bigpay atau Lazada. Jika ada muat turun salinan bil unifi melalui portal atau myunifi app, jika skrol di bahagian bawah penyata bil tersebut ada ditunjukkan saluran pembayaran untuk bil unifi. Jika buat pembayaran di 99 Speedmart atau 7-Eleven perlu pastikan anda ada salinan bil tersebut sebab perlu scan bar code yang tertera dalam muka surat pertama bil tersebut.