Pasang tiang unifi.

Afeeq92
Contributing Citizen ✪

Pasang tiang unifi.

Hai saya nak tanya, patutnya intallation dibuat pada 16/11/2021. Setelah di pantau installer tiang tm takde dan order pun dah return semula untuk request tiang, selang 4 hari kontraktor turun survey kawasan untuk menilai berapa tiang diperlukan. Setelah dinilai kawasan saya memerlukan 4 batang tiang dan kontraktor dh foward ke tm utk survey lagi sekali lagi untuk sahkah sama ada diluluskan atau tidak tiang tu.  Sehingga sekarang masih menanti khabar berita sama ada dapat ke tidak tiang tu. Berharap sangat dapat pasang unifi kat rumah.. makan tahun juga tunggu nak daftat unifi oleh sebab port penuh yg jarak 100m.. pada 26/10/2021 saya submit lagi alamat dan di Approve pada 15/11/2021 sebab ada altenative port yg dekat dalam lingkungan 230m..  ni kalau tak dapat tak tahu lah kat mana lagi nak dapatkan internet yg lebih stabil dirumah.

4 REPLIES 4
remstr
Mayor

Re: Pasang tiang unifi.

Hai @Afeeq92 ,

 

Jika kena pasang tiang memang akan mengambil masa kerana perlukan kelulusan projek. Apapun, ianya bergantung kepada team state di tempat anda tinggal itu.

 

Anda boleh follow up jika ada nombor report melalui livechat.


Afeeq92
Contributing Citizen ✪

Re: Pasang tiang unifi.

Dah kena reject kata kontraktor tu tuan.. tak tahu apa sebab..perlu 4 tiang... 1 batang sy yg kn tanggung kos tu.. sbb isu di sini trlalu byk info bercanggah.. ada kata 3 4 tiang diluluskan..bah kan 5 ting diluluskan.. ada yg kata 5 tiang tidak dpt diluluskn..mcm² lg info.. 

house707
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Pasang tiang unifi.

Live chat is very slow.
And it is just a chatbot.
It will not accurately key in your request. Thus, wasting more time.
Best advice is to walk-in to TM retail counter to and meet our with teller reception for them to open a report.
Within 48 hours,
technician will arrive to help you at your home location.
Opt to pay for RM53 service charge to support TM service commissions

ASRAN76
New-in-Town ✪

Re: Pasang tiang unifi.


@Afeeq92 wrote:

Hai saya nak tanya, patutnya intallation dibuat pada 16/11/2021. Setelah di pantau installer tiang tm takde dan order pun dah return semula untuk request tiang, selang 4 hari kontraktor turun survey kawasan untuk menilai berapa tiang diperlukan. Setelah dinilai kawasan saya memerlukan 4 batang tiang dan kontraktor dh foward ke tm utk survey lagi sekali lagi untuk sahkah sama ada diluluskan atau tidak tiang tu.  Sehingga sekarang masih menanti khabar berita sama ada dapat ke tidak tiang tu. Berharap sangat dapat pasang unifi kat rumah.. makan tahun juga tunggu nak daftat unifi oleh sebab port penuh yg jarak 100m.. pada 26/10/2021 saya submit lagi alamat dan di Approve pada 15/11/2021 sebab ada altenative port yg dekat dalam lingkungan 230m..  ni kalau tak dapat tak tahu lah kat mana lagi nak dapatkan internet yg lebih stabil dirumah.