Plan unifi saya 500mbps

mohdfauzanraus
New-in-Town ✪

Plan unifi saya 500mbps

Plan unifi sy 500mbps

Tapi kenapa bila buat speedtest hanya dapat 140mbps kebawah?

Kadang hanya dpt 50mbps saja, kejadah apa ini TM?

Nak dapatkan 200mbps pun susah.

Bayar untuk 500mbps tapi dpt speed tak sampai 150mbps.

Atleast dapat 400mbps okay lah lagi. Bayar Rm249 bukan sikit wahai TM .. saya bayar pakai duit sendiri, bukan TM bayar, so tolong perbaiki system korang atau apa² sahaja yang berkenaan .. 🤬🤬🤬

Sekian terima kasih ! 

1 REPLY 1
remstr
Mayor

Re: Plan unifi saya 500mbps

Hai @mohdfauzanraus ,

 

Anda buat speedtest menggunakan laptop/pc dengan sambungan kabel? Jika ya cuba tengok kabel anda adakah CAT5 atau CAT6.

 

Jika laptop/pc anda semua OK, kabel anda OK, anda harus buat laporan secepat mungkin dengan TM.