cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Kisuke
Contributing Citizen ✪

Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

 
11 REPLIES 11
remstr
Mayor

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Hai @Kisuke ,

 

Anda purchase sekali dengan modem atau sim sahaja?


Kisuke
Contributing Citizen ✪

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Modem dan sim skali

remstr
Mayor

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Hai @Kisuke ,

 

Anda sudah masukkan sim mengikut arahan yang disediakan? Lampu semua berfungsi dengan normal?


Kisuke
Contributing Citizen ✪

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Sim tu memang dapat2 dah masuk dlm slot dia. Lampu semua menyala.

Sekarang dh connect tapi line slow gila. Dapat 1-2 mbps je

remstr
Mayor

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Hai @Kisuke ,

 

Anda memang ada check coverage sebelum daftar? Kemungkinan ada 2, coverage atau congestion.


Kisuke
Contributing Citizen ✪

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Ada ejen unifi cek. Dia kata ok

remstr
Mayor

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Hai @Kisuke ,

 

unifi Air akan bergantung kepada 2 perkara, liputan (coverage) dan juga jumlah pengguna dalam sesuatu tempat (congestion).

 

Anda boleh check dahulu liputan menggunakan link di bawah.

https://unifi.com.my/personal/home/wireless-broadband#wttx-map

 


Kisuke
Contributing Citizen ✪

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Line slow gila nak bukak link tu pun x boleh

remstr
Mayor

Re: Say baru dapat unifi air smlm tapi tak boleh nak guna connect

Hai @Kisuke ,

 

Anda boleh share alamat anda jika tak boleh buka link tsb dan saya cuba buka untuk anda.