Technician Unifi Tidak Tepati Waktu

Mahat_Nain
Contributing Citizen ✪

Technician Unifi Tidak Tepati Waktu

Saya telah mendapat mesej bahawa technician unifi akan datang pada 16/12/2021 dan telah menunggu techinician untuk datang. Tapi, sehingga lewat malam techinician tu tak datang, dah masuk hari yang ke-3. Harap Pihak Unifi boleh berikan technician yang lebih bertanggungjawab Smiley Happy

5 REPLIES 5
remstr
Mayor

Re: Technician Unifi Tidak Tepati Waktu

Hai @Mahat_Nain ,

 

Datang untuk buat pemasangan atau buat pembaikan ye?


Mahat_Nain
Contributing Citizen ✪

Re: Technician Unifi Tidak Tepati Waktu

Pembaikan, Modem tu hanya power yang berlampu, yang lain semua x berlampu. Technician datang haritu cakap perlu ganti tapi sampai sekarang belum datang lagi.

remstr
Mayor

Re: Technician Unifi Tidak Tepati Waktu

Hai @Mahat_Nain ,

 

Technician masih gagal hadir ke? Boleh share nombor report anda?


ainisuid
Contributing Citizen ✪

Re: Technician Unifi Tidak Tepati Waktu

Sepatutnya technician unifi datang 4.4.2022 jam 1.30-4.00 petang. Sampai sekarang tiada makluman. Saya telah call 100 dan operator cakap memang tiada technician yang di assign untuk tugasan tersebut. Dan akan reschedule.  Takkan saya perlu tunggu lagi. Berapa lama lagi saya nak kena tunggu..Saya dah terima mesej pengesahan dan telah ambil cuti. Buang masa je. Ingat saya tak de keje lain ke nak tunggu technician semata. Bila kita mintak waiver, tak nak bagi pulak. Bil masih berjalan. Tolong la jangan lembab sangat unifi ni. 

J0seY
Sheriff

Re: Technician Unifi Tidak Tepati Waktu

Hai, @ainisuid .

Ini technician untuk pemasangan atau pembaikan? 

Kalau waiver untuk isu teknikal, kena contact unifi balik selepas isu selesai. Kalau isu selesai selepas tempoh 24 jam, boleh request waiver bergantung kepada punca isu.