Tukar ownership account TM

TY8
New-in-Town ✪

Tukar ownership account TM

Macam mana nak tukar ownership account ke owner baru? Kena bawa document apa? Kalau both owner tak dapat datang untuk selesaikan,bagaimana?

9 REPLIES 9
ojsec
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Tukar ownership account TM

what i do before , change account name from my father to my own.

i go TM point nearby me , i bring the last bill paper + photocopy IC (both) , my father go with me to TM point but i go process myself , so i guess with IC copy , 1 person can go process .

 

Jeff0504409
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Tukar ownership account TM

nak tanya juga selepas change ownership,account number,reward point,reward point number,harga internet package akan berubah atau tidak?

remstr
Mayor

Re: Tukar ownership account TM

Hai @Jeff0504409 ,

 

Bila tukar ownership, points tidak boleh di carry bersama kepada owner baru. Kenapa? Points unifi Reward mengikut IC pengguna.

 

Jadi pengguna lama kena habiskan redeem points sebelum transfer ownership akaun tersebut.

 

Berkenaan dengan pakej dan harga, tidak akan berubah kecuali anda mahu, dan kontrak 24 bulan akan dikenakan kepada owner baru.

 

Harap dapat menjawab persoalan anda.


Jeff0504409
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Tukar ownership account TM

@remstr terima kasih

Untuk account number pun akan jadi lain kan? 

remstr
Mayor

Re: Tukar ownership account TM

Hi @Jeff0504409 ,

 

Should be. I asked around and they said yes, there will be a different account number.

Tapi jika anda mahu membuat pertukaran tersebut, sebaiknya anda dan owner baru harus ke TMpoint bersama untuk thumb print.


McSal
Contributing Citizen ✪

Re: Tukar ownership account TM

Hai. Berapa lama proses nak tukar ownership ni? Dalam myunifi app saya, nombor account baru tu masih lagi dilabel sebagai 'linked account'. Maksudnya saya tidak dapat full access kepada account barh ni?

Sakura84
Sheriff

Re: Tukar ownership account TM

Hai @McSal 

 

Setahu saya untuk penukaran nama pemilik akaun, proses hanya dalam masa 24 jam sahaja. Cuba anda hubungi terus dengan unifi support team untuk semak isu ini.

 

Harap ini dapat membantu anda.

McSal
Contributing Citizen ✪

Re: Tukar ownership account TM

Terima kasih. 

bintang_
Sheriff

Re: Tukar ownership account TM

terbaikk 👍🏻