cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

SOLVED
New-in-Town ✪

URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

Semalam secara tiba2.. Rumah takde internet. Check device, notice modem ade lampu merah blinking dekat LOS. Tengok router pun ade lampu merah menunjukkan tiada internet. Dah buat basic troubleshooting. Dah check dekat easyfix, takde pun yang cerita pasal nak troubleshoot LOS ni. Call helpline, Try live chat. Que panjang and lama. Try tunggu lama sangat2 memanjang high call volume. Tolong bantu saya. Satu rumah perlukan internet, work from home, class from home. Ada sesiapa yang boleh tolong?

Tags (1)
9 REPLIES 9
Mayor

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

Hai @Faiz1508 ,

 

Untuk fast action, anda boleh ke TMpoint berdekatan.

Jangan lupa pakai face mask.


Contributing Citizen ✪

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

I'm also having the same trouble. Any other ways ke? LOS, TEL1 and POWER  lights blinking.  It's been 3 days.  Dh restart semua dah. 


 

Mayor

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

Hai @Fyra123 ,

 

Kalau lampu los merah memang kena livechat atau TMpoint sebab dia memang tak ada connection tu.

 


Contributing Citizen ✪

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

Dah live chat. Technician x dtg rmh pun check

Contributing Citizen ✪

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

saya pun sama los light blinking x tahu apa punca masalah

New-in-Town ✪

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

Am also having the same problem.. .hujan lebat kat KL.  terus LOS red light. Seems like the same issue happen very frequent.. TM has to do something about it.

New-in-Town ✪

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

Having a same problem. Padahal 2 hari lepas baru je betulkan. Why boleh tibe2 tak de internet n after switch off on terus jadi merah. Ni dah masuk kali ke 3 i think mereka dtg betulkan tapi still problem yg sama jadi. Help me please

Contributing Citizen ✪

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

I have the same problem. Baru jadi smlm 15/9.  Technician kata nk mai hr ni tp hr ni public holiday. 

New-in-Town ✪

Re: URGENT !! Modem lampu LOS red blinking

hi..baru smlm pasang unifi pgi kt rumah saya..tetiba malam x ade internet sbb lampi red blinking ..knpe yea