Unifi Fiber Hulu Selangor

Jeff0504409
Contributing Citizen ✪✪✪

Unifi Fiber Hulu Selangor

Masih tiada khabar baik untuk unifi fiber di daerah Hulu Selangor.

Setakat ini,tempat mana di Hulu Selangor sudah ada unifi fiber?

17 REPLIES 17
remstr
Mayor

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

Hai @Jeff0504409 ,

 

Hulu Selangor tu boleh specific alamat tak? Nama taman ke, nama bangunan ke.

 


Jeff0504409
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

77,Jalan Chuang 5c, 44200 Rasa, Selangor

 

Saya pernah cuba saluran live chat, 03-79333300,agent unifi, masuk demand list, semua tak dapat info khabar baik

 

Rasanya pihak TM tiada rancangan nak masuk unifi fiber di kawasan saya. 

remstr
Mayor

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

Hai @Jeff0504409 ,

 

Mengikut siasatan awal, memang tiada infrastruktur di kawasan anda.

Apa yang boleh saya tolong adalah untuk bertanyakan samaada terdapat rancangan atau projek untuk kawasan anda tapi saya tak boleh janji akan ada khabar baik atau tidak.

 


ETHANL
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

Hi remstr,

 

Bagaimana pula dengan address ini: Jalan Station, 44200 Rasa, Selangor? Saya nampak kabinet TM fiber dah dipasang 200 meter dari rumah saya.

 

Terima Kasih.

Jeff0504409
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

Hi @ETHANL ,

Kabinet fiber depan Pos Office Rasa?masih tak boleh pasang sebab kabinet itu masih tiada label apa2,dah hampir 6 bulan biar di situ

ETHANL
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

Hi @Jeff0504409 

 

Ya betul tu cabinet di depan pos office. Dah lama tunggu tapi tiada berita sampai sekarang. Smiley Sad

Jeff0504409
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

@ETHANL 

 

Kena tengok Fiber Distribution Point(FDP) di tiang telekom baru boleh register unifi fiber.

Setakat ini,tempat yg ada FDP dalam Hulu Selangor adalah sekolah,perumahan baru,dan kawasan perindustrian terpilih.

Kalau ikut project NFCP,seterusnya TM mungkin akan fokus di Kuala Kubu Baru dan Serendah.Jadi tempat lain nak masuk fiber tergantung kepada "demand list" TM

 

note:maaf kalau ada kesalahan

Ash18
New-in-Town ✪

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

Demand list tuw mcm mana?perlukan 100 orang atau 1000 orang yg demand ke mcm mana?

Jeff0504409
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Fiber Hulu Selangor

@Ash18 

Buat aduan secara ramai2 kepada MCMC jer,demand list tu salah satu alasan TM tak nak masuk projek.

Jangan tunggu khabar baik,awak yang rugi nanti