cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak

Contributing Citizen ✪✪

Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak

Saya nak tanya tentang pengguna Unifi Lite Subb RM129. Ini yang new user. Bukan upgrade dari mana-mana pakej murah. 

 

Dalam bil tulis RM99+UnifiPlayTV (RM30). :

RM99 untuk internet 
RM30 untuk UnifiPlayTV.

Jadi adakah yang mendapat turun harga itu hanya untuk intrnet (RM99) ?  Jika benar, bil bulan 10 akan menjadi seperti di bawah :

RM69 - Internet
RM30 - UnifiPlayTV.
.
Adakah TM membolehkan pelanggan remove UnifiPlayTV tersebut memandangkan ia adalah servis yang 'terpaksa' pelanggan ambil disebabkan telah dipakejkan dalam Unifi Lite Subb 10Mbps RM129. 

8 REPLIES 8
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak


@hafizalbasri wrote:

Saya nak tanya tentang pengguna Unifi Lite Subb RM129. Ini yang new user. Bukan upgrade dari mana-mana pakej murah. 

 

Dalam bil tulis RM99+UnifiPlayTV (RM30). :

RM99 untuk internet 
RM30 untuk UnifiPlayTV.

Jadi adakah yang mendapat turun harga itu hanya untuk intrnet (RM99) ?  Jika benar, bil bulan 10 akan menjadi seperti di bawah :

RM69 - Internet
RM30 - UnifiPlayTV.
.
Adakah TM membolehkan pelanggan remove UnifiPlayTV tersebut memandangkan ia adalah servis yang 'terpaksa' pelanggan ambil disebabkan telah dipakejkan dalam Unifi Lite Subb 10Mbps RM129. 


Hai @hafizalbasri. Seperti yang dimaklumkan pihak TM di page Unifi, tawaran tersebut adalah untuk pelanggan (sedia ada) segmen kediaman yang melanggan sebelum 31 Ogos 2019 dan membayar lebih daripada RM69/bulan untuk langganan mereka akan secara automatik berpindah ke pakej Unifi Lite baru pada RM69/bulan.

 

Untitled 1.png

 

Berkenaan dengan Unifi TV, encik perlu bertanya kepada TM. Boleh livechat sahaja. Saya adalah pengguna Plan Unifi Lite+Unifi TV sejak tahun lepas dengan harga RM129/bulan, tapi baru semalam saya buat permohonan untuk batalkan Unifi TV menggunakan kaedah livechat. Jadi mengikut apa yang diterangkan oleh pihak TM di page FB tersebut, pelanggan plan Streamyx atau Unifi Lite sebelum 31 Ogos 2019, akan mendapat pengurangan harga ke RM69/bulan.

 

Sekadar berkongsi, kalau ada apa pertanyaan boleh terus tanya di ruangan livechat TM. Smiley Happy

Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak

Terima kasih atas info. 

 

Adakah anda maksudkan dengan UnifiPlayTV yang hanya boleh ditonton melalui smartphone dan komputer? Kalau betul baguslah TM sudah boleh remove UnifiPlayTV tersebut kerana dalam pakej Unifi Lite SUBB di kawasan copper, ia telah dipakejkan sekali. 

 

Terima kasih atas info dan bantuan. 

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak


@hafizalbasri wrote:

Terima kasih atas info. 

 

Adakah anda maksudkan dengan UnifiPlayTV yang hanya boleh ditonton melalui smartphone dan komputer? Kalau betul baguslah TM sudah boleh remove UnifiPlayTV tersebut kerana dalam pakej Unifi Lite SUBB di kawasan copper, ia telah dipakejkan sekali. 

 

Terima kasih atas info dan bantuan. 


Ya betul encik @hafizalbasri . Unifi TV yg saya maksudkan tu ialah Unifi PlayTV, yang boleh ditonton melalui smartphone dan komputer. Untuk permulaan memang tak boleh remove pakej Unifi PlayTV tu. Cuba livechat dan tanya pihak TM berapa lama tempoh kita kena guna sebelum nak dapat tamatkan perkhidmatan Unifi PlayTV tu.

 

Saya guna pun 3-4 kali je. Rasa beban jugak kalau bayar tapi tak guna dari mula² start pasang Unifi di rumah dulu. Jadi sebab saya guna sudah masuk 1 tahun 5 bulan, tu yang saya minta pihak TM untuk tamatkan Unifi PlayTV. Buat permohonan pun melalui livechat je. Smiley Happy

 

Harap dapat membantu Smiley Happy

Highlighted
Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak

bagus la. skrg peraturan baru pula. mereka cakap unifi tv x boleh remove sbb sudah sekali pakej subb

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak


@fikri1992 wrote:

bagus la. skrg peraturan baru pula. mereka cakap unifi tv x boleh remove sbb sudah sekali pakej subb


@fikri1992 

Ya. Permohonan saya untuk tamatkan Unifi PlayTV Lite tempoh hari, telah pun ditolak oleh pihak TM. Katanya memang datang sekali dengan pakej dan memang tak boleh buat apa walaupun kontrak dengan TM dah tamat. Macam mana pun pelanggan terpaksa membayar untuk perkhidmatan yang pelanggan tak perlu. Smiley Mad 

Upholding Citizen ✪✪

Re: Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak

 


@TheHR wrote:

@fikri1992 wrote:

bagus la. skrg peraturan baru pula. mereka cakap unifi tv x boleh remove sbb sudah sekali pakej subb


@fikri1992 

Ya. Permohonan saya untuk tamatkan Unifi PlayTV Lite tempoh hari, telah pun ditolak oleh pihak TM. Katanya memang datang sekali dengan pakej dan memang tak boleh buat apa walaupun kontrak dengan TM dah tamat. Macam mana pun pelanggan terpaksa membayar untuk perkhidmatan yang pelanggan tak perlu. Smiley Mad 


saye dulu pon tak guna pon playtv tu. bayar sajeee bertahun2 tak guna pon, then decide nak try best ke tak apps tu. Not bad la. boleh tgok motogp live kat henpon je mase kat kampung. ok laa dari takde

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak


@beruangpanda wrote:

 


@TheHR wrote:

@fikri1992 wrote:

bagus la. skrg peraturan baru pula. mereka cakap unifi tv x boleh remove sbb sudah sekali pakej subb


@fikri1992 

Ya. Permohonan saya untuk tamatkan Unifi PlayTV Lite tempoh hari, telah pun ditolak oleh pihak TM. Katanya memang datang sekali dengan pakej dan memang tak boleh buat apa walaupun kontrak dengan TM dah tamat. Macam mana pun pelanggan terpaksa membayar untuk perkhidmatan yang pelanggan tak perlu. Smiley Mad 


saye dulu pon tak guna pon playtv tu. bayar sajeee bertahun2 tak guna pon, then decide nak try best ke tak apps tu. Not bad la. boleh tgok motogp live kat henpon je mase kat kampung. ok laa dari takde


A'ah. playtv tu ok je bukan tak ok. Cuma sekarang saya dah banyak layan online streaming content atau download dari source netflix. Tu yang dah tak guna. Dulu rajin la dok layan Travel Channel Smiley Happy

Contributing Citizen ✪✪✪

Re: Unifi Lite Subb 10Mbps Turun Harga Tak

tengok macamana bulan ni boleh ke tak remove unifi tv