cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Unifi air speed not consistant

ZAMRAN
Contributing Citizen ✪✪

Unifi air speed not consistant

kenapa unifi air speed tak consistant sedangkan signal coverage full bar...speed boleh drop 1-2mbps pada satu2 masa especially antara pukul 7pm to 12pm...lebih teruk daripada streamyx 8mbps...

46 REPLIES 46
Razif1967
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi air speed not consistant

110% setuju. No connection pun ada...tapi lampu signal receiver full...setting dia sensitive sangat atau memang setting on saja pasal no signal pun full bar...😄

2 tahun contract ni...🤦🏻‍♂️

remstr
Mayor

Re: Unifi air speed not consistant


@Razif1967 wrote:

110% setuju. No connection pun ada...tapi lampu signal receiver full...setting dia sensitive sangat atau memang setting on saja pasal no signal pun full bar...😄

2 tahun contract ni...🤦🏻‍♂️


hai @Razif1967 @ZAMRAN , bila2 jadi macam tu lagi boleh livechat ya. Boleh dorang investigate kenapa jadi macam tu.


Razif1967
Contributing Citizen ✪

Re: Unifi air speed not consistant

Salam Tuan Sheriff, bukan unifi service je ada kat rumah aku ni...so tak de masalah nak update di livechat...pasal signal tak consistent la aku highlight kan...

ZAMRAN
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi air speed not consistant

hi Sheriff..saya dah banyak kali live chat tapi solution yang diberi tetap sama, check signal coverage, off and on balik modem, push reset botton, connect with Lan cable dan lain2 lg...tapi issue tidak juga selesai...so saya post kat sini supaya issue ini diselesaikan dengan bijak dan permenent oleh unifi team untuk kepuasan costumer...Unifi suggest change to UNIFI AIR plan instead streamyx for best speed...tetapi malangnye unifi air speed stability worst than streamyx...so please help to solve this issue...contract 2 tahun bro...
remstr
Mayor

Re: Unifi air speed not consistant


@ZAMRAN wrote:
hi Sheriff..saya dah banyak kali live chat tapi solution yang diberi tetap sama, check signal coverage, off and on balik modem, push reset botton, connect with Lan cable dan lain2 lg...tapi issue tidak juga selesai...so saya post kat sini supaya issue ini diselesaikan dengan bijak dan permenent oleh unifi team untuk kepuasan costumer...Unifi suggest change to UNIFI AIR plan instead streamyx for best speed...tetapi malangnye unifi air speed stability worst than streamyx...so please help to solve this issue...contract 2 tahun bro...

hi @ZAMRAN , iya betul unifi Air adalah solusi untuk streamyx (di kawasan liputan TDD unifi). Sudah cuba alihkan modem huawei tu ke tempat lain dalam rumah tu?


ZAMRAN
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi air speed not consistant

hi Sheriff, signal coverage is full bar...dan dh banyak kali sy alihkan modem....signal test is full bar even alih modem ke tempat berlainan...masalah nye ada masa speed melebihi 20mbps...dan ada masa speed drop to 1-2mbps especially from 7pm to 12am...saya rasa bukan signal coverage problem...tapi speed tak consistant...
remstr
Mayor

Re: Unifi air speed not consistant


@ZAMRAN wrote:
hi Sheriff, signal coverage is full bar...dan dh banyak kali sy alihkan modem....signal test is full bar even alih modem ke tempat berlainan...masalah nye ada masa speed melebihi 20mbps...dan ada masa speed drop to 1-2mbps especially from 7pm to 12am...saya rasa bukan signal coverage problem...tapi speed tak consistant...

jika macam tu @ZAMRAN , boleh minta livechat jelaskan apa yang sebenarnya terjadi. jika ada gangguan, boleh minta details semua. Sebagai pengguna, kita harus tahu.


ZAMRAN
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi air speed not consistant

For your info saya dh banyak kali livechat dengan unifi...tapi service very bad...issue not solve but hati sakit....jawapan sama yg diberi...reset modem, off and on modem back, alih modem dan sebagainye...lepas tu chat disconnect...kena mula balik dari awal...nak call xde contact no...call unifi, mereka cakap kena livechat...very disappointed...
remstr
Mayor

Re: Unifi air speed not consistant


@ZAMRAN wrote:
For your info saya dh banyak kali livechat dengan unifi...tapi service very bad...issue not solve but hati sakit....jawapan sama yg diberi...reset modem, off and on modem back, alih modem dan sebagainye...lepas tu chat disconnect...kena mula balik dari awal...nak call xde contact no...call unifi, mereka cakap kena livechat...very disappointed...

Hai @ZAMRAN , jika terjadi lagi mohon buka report dengan livechat. Mereka akan aturkan untuk menghantar wakil untuk check.