Unifi fibre di flat larkin

Fiewars
Contributing Citizen ✪✪

Unifi fibre di flat larkin

Spoiler
 
Fibre di flat larkin johor bahru

Salam semua,

 

2 bulan lepas tm ade open booth di kawasan saya. Punya la happy hampir 10 tahun saye menunggu fiber ni. Sebelum ni pkai stream 1mbps berharga Rm110. Nk di jadikan cerita tahun lepas semasa pkp kite semua tkde kerja. Jadi saye pon mengambil inisiatif untuk menjadi streamer. Since saye tau tmpt saye tk support fiber. Jadi saye pon menyewa di rumah kawan saye untuk di jadikn stream house. Hampir setahun jugak saye menyewa dia sana. Tu la dugaan nye nk carik duit dan buat kerja yg kite suke. Satu hari saye blk rumah ternampak booth tm di flat saya. Saye pon tk aspect fiber pada mula nye. Kemudian saye pon approach ke booth tu. Agent pon ckp pade saye yg fiber akan ade di kawasan saye lg 1bulan. Saye la org yg paling happy waktu tu since saye da tk pyh nk berulang alik hari2 dari larkin ke skudai.  Skrng ni saye da tk menyewa lg since da tau tm akan ade di rumah saya. Kira gamble la ni kan. So skrng saye da tk stream hampir 1bulan dari date yg tm janji kn. Persoalan nye sampai bile saye kene tgu? Ape tindakan yg patut saye buat? Saye tk bole tgu je dan tak tau bile saye dpt menikmati fibre. Pasal stream klu saye lama tk stream viewer pon da lupa saya 🤣

3 REPLIES 3
Fiewars
Contributing Citizen ✪✪

Fibre di flat larkin johor bahru

Salam semua,

 

2 bulan lepas tm ade open booth di kawasan saya. Punya la happy hampir 10 tahun saye menunggu fiber ni. Sebelum ni pkai stream 1mbps berharga Rm110. Nk di jadikan cerita tahun lepas semasa pkp kite semua tkde kerja. Jadi saye pon mengambil inisiatif untuk menjadi streamer. Since saye tau tmpt saye tk support fiber. Jadi saye pon menyewa di rumah kawan saye untuk di jadikn stream house. Hampir setahun jugak saye menyewa dia sana. Tu la dugaan nye nk carik duit dan buat kerja yg kite suke. Satu hari saye blk rumah ternampak booth tm di flat saya. Saye pon tk aspect fiber pada mula nye. Kemudian saye pon approach ke booth tu. Agent pon ckp pade saye yg fiber akan ade di kawasan saye lg 1bulan. Saye la org yg paling happy waktu tu since saye da tk pyh nk berulang alik hari2 dari larkin ke skudai.  Skrng ni saye da tk menyewa lg since da tau tm akan ade di rumah saya. Kira gamble la ni kan. So skrng saye da tk stream hampir 1bulan dari date yg tm janji kn. Persoalan nye sampai bile saye kene tgu? Ape tindakan yg patut saye buat? Saye tk bole tgu je dan tak tau bile saye dpt menikmati fibre. Pasal stream klu saye lama tk stream viewer pon da lupa saya 🤣

Tags (3)
remstr
Mayor

Re: Unifi fibre di flat larkin

Hai @Fiewars ,

 

Ramai salah sangka bahawa yang bukak booth itu adalah staff TM. Tapi sebenarnya kebanyakan yang bukak booth adalah agen atau TM authorised dealer dimana mereka tidak mempunyai maklumat penuh mengenai project dan status bakal project TM.

 

Cadangan saya adalah anda lawat TMpoint berdekatan dengan anda untuk maklumat, sekiranya masih belum anda mereka boleh daftarkan anda sebagai waiters.


Fiewars
Contributing Citizen ✪✪

Re: Unifi fibre di flat larkin

Terima kasih untuk feedback. Saye da pon pg ke tm point berdekatan. Feedback dari tm hanya ckp BELUM LG. saye akan berjumpe dgn penyeliaan bangunan ni untuk bertanya kn hal ni