Wifi connected tapi tiada internet

Beron
Contributing Citizen ✪

Wifi connected tapi tiada internet

Selepas tukar password wifi melalui phone terus tiada internet. Dah cuba buat seperti yg ditunjukkan di EasyFix, restart modem, keluar masuk wifi password dkt phone tapi masih sama juga wifi connect takde internet dan dah hubungi pihak unifi pagi tadi dan dia kata nanti akan dpt no laporan  selepas habis call tpi sampai sekrang tiada apa2 maklum balas dri pihak unifi. Memerlukan bantuan ASAP. 

5 REPLIES 5
remstr
Mayor

Re: Wifi connected tapi tiada internet

Hai @Beron ,

 

Hanya phone anda je problem? Device lain ok ke tak?


Beron
Contributing Citizen ✪

Re: Wifi connected tapi tiada internet

Device lain pun sama juga. Ada kemungkinan masa tukar password saya ada tersalah tekan ke? Sbb sebelum ni elok je tp lepas tukar password wifi terus xde internet tp wifi connect. Saya ikut apa yg qusyairi ramli tunjuk dkt youtube but end up jd mcm ni, dkt modem lampu semua menyala elok xde merah  

ojsec
Distinguished Citizen ✪✪

Re: Wifi connected tapi tiada internet

kalau kamu tukar wifi password tapi tak tukar nama wifi , yang device sudah AutoSave , mungkin tak akan dapat internet , sebab mereka ikut nama wifi connected , tapi wifi password tak sama , jadi tak ada internet.

 

apa boleh buat kalau masalah atas ? boleh lupa connection yang sudah save dalam device , lepas tu connect sekali , yang connect sekali tu , dia akan tanya masuk password .

ezriqueleon
New-in-Town ✪

Re: Wifi connected tapi tiada internet

Baru pasang WiFi Di rumah tak sampai sebulan tapi tak dpt connect dgn semua device...waktu register unifi..org yg daftar kan saya cakap dpt 1month 

bintang_
Sheriff

Re: Wifi connected tapi tiada internet


@ezriqueleon wrote:

Baru pasang WiFi Di rumah tak sampai sebulan tapi tak dpt connect dgn semua device...waktu register unifi..org yg daftar kan saya cakap dpt 1month 


Hi @ezriqueleon 

I pun dapat offer percuma penggunaan 30 hari pertama dari tarikh pasang. Setakat ni okay saja. Mungkin you takboleh guna sebab ada isu teknikal. Cuba try check outage atau buat basic troubleshooting kat sini > https://easyfix.unifi.com.my/. Kalau masih sama, boleh contact terus dengan unifi support  https://home.unifi.com.my/support/contact-us