Wifi tm problem lagging

Shafiq11
New-in-Town ✪

Wifi tm problem lagging

Saya tidak faham kerana tiap bulan saya bayar walaupun harga double tetapi sangat tidak puashati kerana lagging yang amat teruk dari haritu lagi dalam bulan april ni saya bayar 2 kali pulak tu sebanyak RM270 begitu harga yang mencekik dan lagging padahal saya pakai homewifi. Saya tak buka di laptop dan sebagainya dalam phone je dah lagging teruk 

3 REPLIES 3
mtar99
Sheriff

Re: Wifi tm problem lagging

@Shafiq11 Anda boleh gunakan easyfix tools https://easyfix.unifi.com.my/ untuk troubleshooting. kalau masih sama boleh hubungi 100/ livechat/ Twitter atau Facebook untuk bantu 

 

Sebelum tu cuba test dengan speedtest dengan LAN kable ke laptop/PC di http://speedtest.tm.com.my/

LoveForever
Sheriff

Re: Wifi tm problem lagging

Hai  Shafiq11 .  Kalau nak tahu punca masalah saya suggest buat speed test pakai wifi dengan Lan kabel, 

nak bagi compare result masalah daripada peralatan / device sendiri ataupun talian unifi.

Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: Wifi tm problem lagging

Boleh kami tahu anda guna pakej berapa Mbps dan adakah anda sudah call 100 untuk buat report berkenaan issue yang anda hadapi ini?