no internet

Ct_Tasmin
New-in-Town ✪

no internet

hi,dr pg td lg xde internet..keep blinking red😭dh off dh on dkt 10kali still the same

4 REPLIES 4
TukulDigital
Sheriff

Re: no internet

Hi. @Ct_Tasmin 

Lampu yang mana menyala merah, ya? Untuk router atau modem? Jika router cuba off/on semua alatan dan pastikan kabel terpasang dengan baik.  Selain pastikan akaun anda aktif. Jika lampu LOS yang menyala merah pada modem. Di sarankan untuk anda buat semakan dengan pegawai khidmat pelanggan unifi di >https://unifi.com.my/support/contact-us. Atau gunakan EasyFix > https://easyfix.unifi.com.my/ untuk penyelesaian masalah yang lebih pantas berkenaan unifi.

Kasmaini
Distinguished Citizen ✪✪✪

Re: no internet

Kat router atau di modem yang menyala lampu merah tu tuan?Apapun boleh call 100 atau LiveChat untuk buka Report Teknikal

nabiela
Sheriff

Re: no internet

Hi @Ct_Tasmin. Macam mana dah connection unifi hari ini? Masih tak boleh guna ke? Kalau akaun aktif cuba semak balik dengan TM support > https://home.unifi.com.my/support/contact-us . Mungkin ada gangguan servis kat kawasan rumah. Harap semua dah ok.

_yesri_12
Sheriff

Re: no internet

Hi @Ct_Tasmin. sudah dapat akses internet semula? Kalau sudah buat laporan dan masih tiada pihak teknikal yang datang untuk kerja baikpulih, cuba semak balik dengan TM support > https://home.unifi.com.my/support/contact-us . Mereka akan bantu untuk semak status laporan yang sudah dibuat.